To je to što me zanima!

Više od polovice Hrvatica želi se financijski opismeniti i steći bolju kontrolu nad novcem

Istraživanje o financijskoj neovisnosti žena, koje je pokrenuo UMFO, otkriva zanimljive informacije o tome koliko se Hrvatice razumiju u financije i kako barataju s novcem i imaju li financijski plan i drže li ga se
Vidi originalni članak

Ideja o tome da su žene te koje se moraju primarno brinuti o kućanstvu, djeci i obitelji, dok muškarci vode računa o financijama i ostvaruju se u željenoj karijeri odavno je zastarjela. Međutim, kad govorimo o financijskoj neovisnosti žena istraživanje Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) iz 2019. godine, otkriva da bez obzira na razinu ekonomske razvijenosti žene i dalje imaju nižu razinu financijskog znanja od muškaraca.

Sa željom da saznaju kakva je situacija po pitanju financijske pismenosti žena u Hrvatskoj te s ciljem osvješćivanja koliko je ona bitna u svakodnevnom životu Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) pokrenula je istraživanje "Novac u ženskim rukama" na portalu 24sata. U razdoblju od 28. veljače do 6. ožujka ove godine istraživanju je pristupilo 1.595 ispitanika, a najzanimljivije rezultate donosimo u nastavku. 

Financijska pismenost izrazito je važna jer omogućuje razumijevanje financijskih proizvoda i donošenje ispravnih financijskih odluka. Financijska pismenost žena smanjuje broj individualnih, ali i poduzetničkih promašaja, umanjuje rizik od siromaštva, pridonosi ekonomskom rastu i razvoju te daje jednake šanse svima na tržištu rada. Kampanja "Novac u ženskim rukama" je nastala u suradnji s Udrugom društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).

EFEKT STAKLENOG STROPA Evo zašto žene traže manje novaca na razgovorima za posao od muškaraca NIJE TOLIKO KOMPLICIRANO Vodič za modernu i neovisnu ženu: Top 5 pravila investiranja IZMEĐU POSLA I OBITELJI Pažnja! Pogrešne pretpostavke i financijske odluke čiju cijenu plaćamo u starosti  

Idi na 24sata

Komentari 117

  • zapro 21.05.2023.

    Kakvi ste vi degenerici to je strašno.

  • melin51 20.05.2023.

    Muškarci neka brinu o novcu a žene o tome kako ga potrošiti.

  • Antiohija 20.05.2023.

    E ,a kaj je sa onim švercerima djece iz zambije...hoće dobit po 10 godina? (znam da nije tema i da nesmijete pisat o tome...a zanima me)!

Komentiraj...
Vidi sve komentare