To je to što me zanima!

"'40.000 ljudi? Nemam pojma o čemu to predsjednica priča"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Stvari držimo pod kontrolom. Ponosan sam na hrvatsku policiju jer u niti jednom trenutku nisu upotrijebili silu, rekao je Ostojić u prihvatnom centru u B. Manastiru
Vidi originalni članak

Uz premijera Zorana Milanovića u Belom Manastiru trenutačnu situaciju oko izbjeglica komentirao je i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostoji ć. Potvrdio je da se na kolodvoru u Tovarniku nalazi još 2500 ljudi te da je to najkritičnija točka . Ponovio je postupak za sve izbjeglice, koje su zatražile međunarodnu zaštitu ili azil u Hrvatskoj, započeo. Prihvatni centri u Sisku i Čepinu zasad su, prema ministrovim riječima, prazni.

Glavnina je u zadnjih 12 sati otišla iz Hrvatske – izjavio je Ostojić .

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

O incidentu u Mađrskoj: Ništa strašno se nije dogodilo

Smatra da je situaciju s policajcima koji su zadržani na mađarskoj granici netko s više instance pokušao isprovocirati incident.

– Samo smo tražili da vlak uđe unutra i da ne ostane na granici kako se ne bi dogodilo njeno zagušenje. Tijekom noćnih pregovora sve smo riješili. Vraćeni su nazad i strojovođe, a policajci su popisani . Ništa strašno se nije dogodilo – tvrdi Ostojić.

'Stvari držimo pod kontrolom, i to bez upotrebe sile'

Osim Bajakova svi su ostali granični prijelazi zasad zatvoreni, rekao je Ostojić.

– Stvari držimo pod kontrolom. Ponosan sam na hrvatsku policiju jer u niti jednom trenutku nisu upotrijebili silu – uvjeravao je novinare u prihvatnom centru u Belom Manastiru.

'Koji je posao povjerenika za izbjeglice?'

Osvrnuo se i na brojke o 40.000 izbjeglica koje bi ovaj vikend trebale ući u Hrvatsku, a koje je u petak navečer iznijela predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

– Čujem da je imenovan i nekakav povjerenik za izbjeglice. Ne znam koji je njegov posao. Hoćemo njegov karton i ime staviti na granicu da plaši nekoga? Nemam pojma o čemu predsjednica priča – uzvratio je Ostojić na novinarsko pitanje.

– Očito da je to nekakva izgradnja paralelne vlasti . Ako predsjednica nešto zna, bilo bi dobro do mi to javi – zaključio je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 342

  • centarfor 21.09.2015.

    Kako se usuđujete spominjati najboljeg Franjinog (Papa) prijatelja.Zapravo on nema pojma o ničemu pa kako bi znao što netko govori i misli. Pa u Mađarskoj su mu, doduše kratko uhapsili 24 policajca i razoružali ih. Sjeti se da si prije početka krize govorio i 1-2 tisuće izbjeglica. Mislio si ukupno a ono u roku od jednog sata.

  • centarfor 21.09.2015.

    Mislim da i lijevima i desnima treba malo više objektivnosti u ovoj izvanrednoj situaciji. Najlakše je kritizirati i slati vojsku na granice. Što će vojska raditi na granicama. Pucati? Ma dajte molim vas. Zar i Mađari nisu imali vojsku i policiju pa im je ipak prošlo stotinjak tisuća neregistriranih izbjeglica u Mađarsku, dok nisu sagradili čeličnu zavjesu - a sada nas kritiziraju da ih nismo popisali i dali im izbjegličke kartone. I oni koji su ih dobili, prije granice su ih pobacali. Nema te vlade koja bi mogla zaustaviti ljudski stampedo bez pucanja ali mi nismo na tom nivou. Sada su se Mađari sa Srbima odjednom postali veliki prijatelji jer su našli zajedničkog "neprijatelja". A sjetite se što su Mađari govorili daok su im Srbi dovodili desetke tisuća izbjeglica. I na kraju, ako su Sirijci izbjeglice, Pakistanci, Iračani, Afganistanci i neki drugi to nisu To su ekonomski emigranti i ne treba im dati azil.

  • colonelo 20.09.2015.

    ... a o čemu si ti ranko pričao kad si 24 sata prije izbijanja krize tvrdio da će ući 1500 -1800 izbjeglica? ... tko je tebi dao te podatke ? ... Vrhovnicva upravlja tajnim službama a ti tajnom partijskom milicijom za progon političkih protivnika ... zato nemaš pojma ... strava ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare