To je to što me zanima!

Adela i Adelisa nisu dobile ni novčić od države i Grada

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najmlađa majka u Hrvatskoj, R. A. (14) nema hrvatsko, nego BIH državljanstvo. Djeca nemaju zdravstveno, a jedna curica ima šum na srcu
Vidi originalni članak

Najmlađa majka u Hrvatskoj, 14- godišnja Romkinja R. A. nema hrvatsko, nego državljanstvo BIH-a. Njezine djevojčice Adela i Adelisa zbog toga nemaju zdravstveno osiguranje. Također, ni Grad ni država neće im isplatiti nikakvu novčanu pomoć, piše Večernji list. Tek nakon što se otac D. H. (16) upiše u maticu rođenih moći će djecu osigurati preko njega, a prvo treba dokazati da je on otac. Adela ima šum na srcu i morati će često ići na preglede, tvrdi majka oca djece, baka Malkija Hrustić. Romskoj obitelji možete pomoći uplatom na žiroračun  u Zagrebačkoj banci 3210988632.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • jasy 16.06.2009.

    oni su ko arapkinje ovdje na zapadu radzaju po 9 djece onda zive na socijali a svedska placa ,,ni lipe im ne treba dat i ovdje ih ima koliko hoces !!

  • Maja32 07.04.2009.

    Zašto bi i dobile, pa nisu ni njihovi roditelji mislili niti na Grad niti na državu kad su ih napravili.

  • priska 07.04.2009.

    ja sam nedavno bila u Zagrebu vaditi putovnicu na jedan dan,ej narode od cigana nisam mogla doći na red koliko ih je bilo.a nitko nezna ni jednu rič hrvatskog jezika,nisam mogla doći sebi.netreba im dati ni kune jer su rekli da su ih planirali i deda je obećao da im neće ništa faliti!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare