To je to što me zanima!

Afera HEP-Dioki: 'Mravak će otvoreno o svemu svjedočiti'

Održano je pripremno ročište u slučaju HEP-Dioki. Optuženi Robert Ježić nije se pojavio na sudu. Suđenje njemu, Ivi Sanaderu i Ivanu Mravku počinje 2. srpnja
Vidi originalni članak

Bivši vlasnik Dioki grupe Robert Ježić nije došao na zagrebački Županijski sud na pripremno ročište, ali unatoč tome početak suđenje njemu, Ivanu Mravku i Ivi Sanaderu zakazano je za 2. srpnja. 

Riječ je o petoj po redu optužnici protiv bivšeg hrvatskog premijera. Sanadera se tereti da je 2008. skupa s Ježićem poticao tadašnjeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna i da im prodaje struju ispod tržišne cijene. DORH smatra da je HEP oštećen za 3,8 milijuna kuna.

Ježić se liječi u Švicarskoj ali je sposoban za suđenje

Ježićeva odvjetnica Ksenija Vržina rekla je da je sudski vještak zaključio da je Ježić raspravno sposoban unatoč bolesti, te da se njezin klijent liječi u Švicarskoj

Mravkov odvjetnik Branko Šerić rekao je pak da će njegov klijent na sudu svjedočiti potpuno otvoreno o svemu, bez obzira što bi to u nekim dijelovima moglo teretiti i njega samog.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Budimo dobri 20.05.2014.

    Na svakom suđenju sudac skrene pažnju da se na sudu mora govoriti istina. Međutim malo se zna da se na sudu više izgovara neistina, e pa sad!!?,..

  • bulog55gmdg 20.05.2014.

    Čudo jedno! Još jedan optuženi se brani sa slobode iz druge zemlje i sigurno će doći na iduću raspravu! Optuženi za ubojstvo (neki dan), milonske krađe i sva teška kaznena djela se moraju branit sa slobode, a mogu odlučit i u kojoj če državi služit kaznu (Glavaš itd.) Za vog nisam siguran, ako bude osuđen da neće služit u Švicarskoj ili na nekim otocima, jer mu treba reheabilitacija, lijep pogled i povoljna klima!!

  • 2 x general 20.05.2014.

    majstor ježurka ježić misli zbrisat??? još će ispast i lud, a maznuo toliku lovu???? ljeći se valjda od depresije što više ne može krasrt?

Komentiraj...
Vidi sve komentare