To je to što me zanima!

Bačić: Nisam s Rončevićem dogovorio kupnju kamiona

Bivši pomoćnik ministra obrane Ivo Bačić u četvrtak je na Županijskom sudu iznio svoju obranu. Kaže kako je sve radio po naredbama nadležnih i da nije oštetio RH
Vidi originalni članak

Poričem da je postojao bilo kakav prethodni dogovor između mene i bivšeg ministra Rončevića i da se bilo koja tvrtka favorizirala. Osporavam da sam prekršio svoje ovlasti i oštetio državu. Svi moji postupci su se temeljili na preporukama stručnih službi. Sve sam radio po naredbama nadređenih i u okviru zakona, rekao je u četvrtak bivši pomoćnik ministra obrane Ivo Bačić na zagrebačkom Županijskom sudu u aferi kamioni. Tereti ga se da je s bivšim ministrom obrane Berislavom Rončevićem izravnom pogodbom kupio skuplje kamione tvrtke Eurokamion i tako oštetio državni proračun za 10,2 milijuna kuna.

- Smanjili smo cijenu u pregovorima s tvrtkom Eurokamion za tri posto odnosno za 870.000 kuna te smo uspjeli dogovoriti da se 15 do 20 posto nadogradnje kamiona obavi u Hrvatskoj - rekao je Bačić.  Rončević je u srijedu rekao kako se odlučio na kupnju na temelju dokumentacije koju su mu predočili najbliži suradnici. Dodao je kako ni državna revizija nije imala ništa protiv tvrtke ni procedure nabave.

Suđenje se nastavlja u petak. Tada će USKOK i branitelji iznijeti završne riječi. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • p i j e v a c 02.12.2010.

    O kakvim se kamionima radi?Nema on pojma...

  • Prva Proleterska_1 02.12.2010.

    Pa ako si radio po naređenju šefova, a ti bio zamjenik ministra, što vrijeđaš pamet u Hrvata . Nitko a ma baš nitko u RH ne može falit u tom računu , da si imao samo jednoga šefa.

  • fajtercoric 02.12.2010.

    Zna se ko je bio najbliži suradnik MALI IVICA ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare