To je to što me zanima!

Afera Remorker: Još uhićenih, među njima je i Jurica Prskalo

USKOK je u tajnosti uhitio trojicu bivših direktora u HAC-u, Juricu Prskala, Marija Lovrinčevića i Sandra Vukelića. Prskalo i Lovrinčević već su bili u Remetincu
Vidi originalni članak

USKOK je u četvrtak u potpunoj tajnosti nastavio uhićenja u aferi Remorker. Uhićena su trojica bivših direktora u HAC-u, Jurica Prskalo, Marijo Lovrinčević i Sandro Vukelić. Njih se tereti za davanje i primanje mita. 

Prskalo je bivši predsjednik Uprave HAC-a, Lovrinčević bivši član Uprave,  Vukelić bivši direktor sektora građenja. 

Uhićenja navodno imaju veze s gradnjom brze ceste Zadar 2 - Gaženica. Prema neslužbenim informacijama sva su trojica ispitana na policiji i tužiteljstvu. U petak prijepodne trebalo bi se održati istražno ročište na kojem će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odlučiti o zahtjevu tužiteljstva da ih se zadrži u istražnom zatvoru.

Protiv Sapunara već su pokrenuti postupci u slučaju 'Tuneli', 'Odmorište', te Fimi medija, dok je Lovrinčević također bio osumnjičen u 'Tunelima' i 'Odmorištu', no u slučaju Fimi medija bio je samo svjedok.  

Zanimljivo kako su sva trojica uhićena svega dva dana nakon što je iz pritvora izašao Josip Sapunar, bivši član Uprave HAC-a za financije. Sapunar je, navodno, još ranije priznao krivnju za izvlačenje novca iz HAC-a.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • zgubidan30 22.11.2013.

    Nema druge morat cemo pred USKOK i vikat,hocemo Bozu,hocemo Bozu,,,,,

  • kormilar 22.11.2013.

    Iz koje je Prskalo stranke da hrvatski narod zna tko vodi?

  • 21.11.2013.

    E moj Jurica sad si stvarno uprskao! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare