To je to što me zanima!

Afera Skripal: Početak novog sastanka OPCW-a u Den Haagu

OPCW nije objavio ime dotične supstance koja je po Britaniji neurotoksični agens tipa Novičok, proizveden u Sovjetskom Savezu sedamdesetih godina
Vidi originalni članak

Diplomati Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW) počeli su u srijedu ujutro sastanak u Den Haagu o aferi Skripal, bivšem ruskom špijunu otrovanom u Engleskoj zajedno s kćeri, rečeno je iz diplomatskog izvora. 

NAJMANJE Skripala su nadzirale ruske obavještajne službe pet godina

Sastanak iza zatvorenih vrata sazvala je Velika Britanija dok su inspektori OPCW-a potvrdili da su Sergej Skripal i njegova kći Julija otrovani u Salisburyju, na jugozapadu Engleske, prošlog mjeseca nervnim agensom u tekućem obliku i vrlo maloj količini. 

U pismu kojim traži održavanje sastanka, britansko izaslanstvo pri OPCW-u izjavilo je da želi "izvijestiti zemlje članice" o događajima. 

SLUČAJ TROVANJA Julia Skripal: Ne želim pomoć ruske ambasade ni rođakinje...

Nakon raspoređivanja stručnjaka u Salisburyju, OPCW je prošlog četvrtka objavio da laboratorijske analize "potvrđuju otkrića Velike Britanije glede naziva toksičnog kemijskog agensa korištenog u Salisburyju" za trovanje Sergeja Skripala i njegove kćeri. 

OPCW nije objavio ime dotične supstance koja je po Britaniji neurotoksični agens tipa Novičok, proizveden u Sovjetskom Savezu sedamdesetih godina. 

OPCW nije ustanovio ni odgovornost u toj aferi budući da to nije njegovoj nadležnosti. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • intellectus 18.04.2018.

    Puca li si Rusija sama sebi u noge, gube li živce zakopani u svoje laži? Prije par dana je Lawrow tvrdio da OPCW taji pravu istinu o uporabi «zapadnog» bojnog otrova u Salisbury. Tvrdeći da je laboratorij u Spiez (CH) to dokazao!!! Što se je kratko poslije pokazalo kao laž, kako tu reakciju iskusnog diplomate tumačiti (takvo što mu se uistinu rijetko događalo), kako govoriti o vjerodostojnsti, meni se prije čini kao reakcija na djelu uhvaćenog tata koji pokušava istragu skrenuti u drugom smjeru i omalovažiti stvarno izvješće. Izgleda da panične rekcije Kremlja ukazuju na stvarnog uzročnika ovih zločina?!

  • zeljkopž 18.04.2018.

    Švicarski laboratorij koji je vršio analizu tog otrova utvrdio je da je to BZ, nervni otrov koji se proizvodio u Britaniji, SADu i još nekim zemlljama NATOa!!! To su neki dan utvrdili rusi! Dakle, tolko o tome. Laž, na laž i tako dalje.

  • metrix 18.04.2018.

    Uskoro ce svi to zaboraviti dolaze nove lazi bez dokaza .Dolaze nove agresije bez postivanja medjunarodnih zakona .Psi ne miruju .Naravno naivci padaju na iste vec desetljecima kolonijalizma i neokolonijalizma.Oni to zovu borba za demokratiju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare