To je to što me zanima!

Aferični general Vlado Bagarić nije dobio dobio novi mandat na čelu strateške državne tvrtke

Vlada je Nadzornom odboru za direktora predložila zaposlenika Marija Kunovca-Vargu za direktora toga društva, do provedbe postupka novog natječaja za imenovanje direktora, a najduže na vrijeme od šest mjeseci
Vidi originalni članak

Vlada je upravo objavila da je Hrvatska kontrola zračne plovidbe ima novog direktora. Iako je bilo različitih informacija, u konačnici nije prošao u borbi za novi mandat general Vlado Bagarić koji je dosad vodio tu stratešku državnu tvrtku.

Vlada je Nadzornom odboru predložila Marija Kunovca-Vargu za direktora toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje direktora, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Kako saznajemo, to ne znači da će se ipak provesti novi natječaj. Naime, natječaj je u tijeku, a Bagariću je istekao mandat, pa je Kunovac-Varga predložen kako bi tko imao voditi tvrtku dok se završi odabir. U roku mjesec dana, trebao bi biti izabran, novi stalni direktor. Na natječaj se prijavilo više kandidata, a među njima je bio i Bagarić. Kunovac-Varga je zaposlenik Hrvatske kontrole zračne plovidbe duže od 20 godina i dosad je vodio ured za strategiju i razvoj. 

Bagarić je pod istragom Državnog odvjetništva za nezakonito zapošljavanja dvije osobe, o čemu smo ranije detaljno pisali. U sukobu je sa sindikatom koji je protiv njega podnio kaznenu prijavu zbog sumnji na niz kaznenih dijela. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • istina i bog 13.04.2023.

    Ma nema veze ima još državnih firmi, Pleter, HZ, ZTC.Ipak ima iskustva u unistavanju državne imovine.

  • Mortivoje 13.04.2023.

    Šok, tuga, nevjerica građana. Plačemo, urlamo, čupamo kosu. Ajmo ljudi peticiju!

  • 13.04.2023.

    Afrički general ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare