To je to što me zanima!

Agenti pohranjivali snimke s web kamera milijuna korisnika

Novi špijunski skandal: Samo u jednom razdoblju od šest mjeseci 2008. godine agencija GCHQ je prikupila snimke s više od 1,8 milijuna korisničkih računa
Vidi originalni članak

Britanska obavještajna agencija GCHQ uz pomoć američke agencije NSA presretala je i pohranjivala snimke s web kamera milijuna korisnika interneta koji ništa nisu slutili, prenosi Guardian pozivajući se na tajne dokumente koje je predao zviždač Edward Snowden.

Prema dokumentima GCHQ-a iz razdoblja od 2008. do 2010. godine izričito se navodi da je program nadziranja kodnog naziva Optic Nerve (očni živac) prikupljao snimke s web kamera korisnika Yahooa te ih pohranjivao u baze podataka, bez obzira na to jesu li korisnici bili obavještajna meta.

Samo u jednom razdoblju od šest mjeseci 2008. godine agencija je prikupila snimke s više od 1,8 milijuna korisničkih računa Yahooa diljem svijeta.

Iz Yahooa su gnjevno reagirali na ova saznanja, tvrdeći da nisu imali saznanja o ovom programu. Agencije su optužili za "potpuno novu razinu kršenja privatnosti korisnika".

Idi na 24sata

Komentari 21

  • strmi007 02.03.2014.

    ništa novo,ionako nas svi špijuniraju

  • prst u oko 28.02.2014.

    paziteeeeeeeeeeeeeee, snima seeeeeeeeeeeeeeee, i onda kada se ne nadate

  • freedom4all 28.02.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare