To je to što me zanima!

'Agrokor nam je zatajio dug od milijardu dolara, idemo na sud'

Čudno je i da hrvatska vlada podržava ovakvu netransparentnost. Mi ne znamo koliko novca kompanija treba, sumnjamo u kvalitetu njenih menadžera, kaže čelnik Sberbanka...
Vidi originalni članak

Sberbank će svoje dugove od Agrokora pokušati naplatiti preko suda, prenosi ruska agencija Tass. Čelnik banke Herman Gref tvrdi da Ivica Todorić i revizori banci nisu prikazali milijardu dolara duga koje ima kompanija:

- Imamo sudsku strategiju, spremni smo, svjesni smo da bi to mogao biti dug proces. Tražit ćemo odgovornost svih ljudi uključenih u ovu prevaru. Tužit ćemo i revizorsku tvrtku koja je potvrdila lažna izvješća Agrokora. Vratit ćemo svoj novac sudskim putem, rekao je Gref ruskim novinarima.

Prema njegovim riječima, Sberbank više nije spremna kreditirati Agrokor

- Ovo je prvi put da nas je prevarila tako velika kompanija. Nismo još imali slučaj da cijeli menadžment skriva realno stanje i obveze od milijardu dolara. Čudno je i da hrvatska vlada podržava ovakvu netransparentnost. Mi ne znamo koliko novca kompanija treba, sumnjamo u kvalitetu njenih menadžera, ne znamo kako efikasno troše novac - u takvom procesu ne želimo sudjelovati, dodao je.  

Iz Agrokora nisu mogli potvrditi iznos od milijardu dolara za koliko je Gref optužio Todorića da je lažirao knjige. 

- Trenutačno traje nezavisna revizija za prošlu i 2015. godinu. Rezultati će biti poznati do kraja ovog mjeseca pa do tada ne možemo komentirati ništa - poručili su iz Agrokora. 

Idi na 24sata

Komentari 91

  • Kriticar87 14.09.2017.

    Taj milijarda je isla za predizbornu kampanju,plakate idemo dalje i troskove hdz (place simpatizera i buseva iz bosne)nemojte se cuditi ako nas rusi zbog todorica bace u jos jednu krizu glasaci hdz...

  • ANTIKOMUNIST_2 13.09.2017.

    Bistrooki bankari iz Sperbanke su udbašiji posuđivali novac!? Pošto je njihov NKVD obučavao Titovu oznašiju i poslije udbašiju morali su znati s kim imaju posla, pogotovo kad je lova u pitanju.

  • pčela 13.09.2017.

    Sve to protjerati u S.Koreju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare