To je to što me zanima!

Ajka Crvelin: Svaki puta nešto novo, samo zamagljuju istinu

Zašto nam nisu vraćene stvari naših poginulih. Pretpostavljam da su i dalje kod policije. Bojim se da jednoga dana ne nestanu kao i 'crna kutija', kaže Ajka Crvelin
Vidi originalni članak

Na suđenju Draženu Slavici za kornatsku tragediju svjedočenje Slobodana Kocijana, diplomiranog inženjera kemijske tehnologije izazvalo je pravi revolt među obiteljima stradalih. Kocijan je naime, na sudu rekao da je uzrok smrti vatrogasaca bilo spajanje dviju rijetkih prirodnih pojava, sagorijevanje nehomogene plinske smjese i eruptivnog požara. Kocijan je napomenuo kako je riječ o iznimno rijetkoj prirodnoj pojavi koja još nije bila zabilježena u Hrvatskoj, a u svijetu su poznata tek dva takva slučaja, na Korzici i u Australiji.

Igor Marinović, otac poginulog šibenskog vatrogasca Ivana, kaže da je nedopustiv način na koji se vodi ovo suđenje.

- Do sada su nas stalno uvjeravali da je uzrok smrti vatrogasaca bio eruptivni požar, a sada se tvrdi da je zapravo došlo do spajanja dvaju prirodnih fenomena. Istovremeno, u sudnici se pokazuje računalni 3D model o kojemu Kocijan ne zna ništa - kaže Marinović za Slobodnu Dalmaciju

Svoje duboko nezadovoljstvo i frustriranost suđenjem ne krije ni Ajka Crvelin koja je u kornatskoj tragediji izgubila i sina i supruga.

- Svaki puta nešto novo, nešto drukčije od onoga prethodnoga, kao da je jedini cilj da ovo suđenje traje što duže i da se samo zamagljuje istina - kaže Ajka i dodaje kako je fotografije koje su prikazane na suđenju snimio njezin suprug i pita se gdje je njegov fotoaparat i kakve slike još krije.

- Zašto nam nisu vraćene stvari naših poginulih, ni taj fotoaparat, ni mobiteli, pa čak ni novčanik od mojeg supruga u kojem je navodno izgorjelo sve, osim slike kćerke. Pretpostavljam da su sve te stvari i dalje kod policije. Bojim se da jednoga dana ne nestanu kao i 'crna kutija' - rekla je Ajka.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • MarjanSrdarev 08.10.2012.

    a ni otok nije pust.treba traziti pogreske u odabiru taktike gasenja(koja je odredjena iz ureda u Sibeniku a ne prema stanju na terenu).al pozar se morao ICI gasiti

  • japanokinez 08.10.2012.

    Pored današnje tehnologije tik-tak se isti takav eruptivni požar može namjerno izazvati pa da vidimo kako on djeluje.

  • corcoran 08.10.2012.

    Požar je krenuo od kuće,pastir sa stadom je bio na drugoj strani otoka, nisko raslinje i suha trava, što se ondi ima gasiti,ko je naredia posebnu intervenciju letećih snaga na otok ,koji je pust sama trava i kamen,što se gasilo,što tamo ima tako značajno i koje inzistirao na gašenju,zašto, jeli bia pijan ,jeli isteriva neke svoje pizdar.je u glavi ka što su veliki napuhani šef,more bit da je ti dan bia izuzetno loše volje i prenapuhan od važnosti,grubo je reć meni je sporadično zašto su išli ročnici i maloljetnici kad je to ustaljena praksa po mistima uz obalu i otoke meni je od izuzetne važnosti ustanoviti zašton su išli gasiti ništa,koje je naredia i zašto se inzistiralo na gašenju nečega koje se i samo ugasilo i nije bilo pretnja prenosa vatre na drugo otočje,Slavicu za branće ako je on naredia ,zašto je naredia,ako je ko od njega tražio neka reče ko je taj ,ovako se zajebaje rodbina, vrte se u krug što se dogodilai kako se trebalo dogoditi,ali niko da reče ,što se gasilo i koje inzistirao da se ide gasiti pusti otok pun trave, hoću rijet ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare