To je to što me zanima!

Akcija USKOK-a: Pao Mikulić, muljao kod zapošljavanja?

Sumnja se da je Mikulić kao šef državne ustanove namjestio natječaj. Uskok navodi kako su članovi povjerenstva unaprijed sačinili zapisnike o razgovorima s prijavljenim kandidatima
Vidi originalni članak

Osječka policija uhitila je četiri djelatnika Javne ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti. Kako neslužbeno doznajemo, uhićeni su ravnatelj Davor Mikulić (59) te djelatnici Renata Forjan (43), Zdravko Peko (63) i Tomislav Kordi (42) iz Osijeka. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, objavio je Uskok, postoji sumnja da je ravnatelj zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti jer je od početka rujna prošle godine do početka veljače ove godine, kao odgovorna osoba Javne ustanove, bio izložen nagovorima bliske prijateljice Renate Forjan da je zaposli u Agenciji. Njenim zapošljavanjem morao je sistematizirati, dakle "stvoriti" novo radno mjesto u Agenciji koje odgovara njenoj stručnoj spremi i kvalifikacijama, što je u konačnici i učinio. Potom je objavio javni natječaj za to radno mjesto i dogovorio s članovima povjerenstva, Zdravkom Pekom, inače stručnim referentom za rad na projektima u Agenciji i Tomislavom Kordom, višim savjetnikom za pravne poslove, da na odabiru kandidata Forjan bude odabrana kao najbolji kandidat.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA USKOK upao u državnu agenciju zbog namještanja natječaja, privedeno je nekoliko ljudi

Uskok navodi kako su članovi povjerenstva unaprijed sačinili zapisnike o razgovorima s prijavljenim kandidatima u kojima su naveli da prijavljeni kandidati ne ostvaruju tražene uvijete. Kako bi prikrili nezakonite radnje, Peko i Kordi su zatražili potpisivanje zapisnika o obavljenim razgovorima radi prikrivanja unaprijed donesene odluke o zapošljavanju Forjan. Dan prije njihova uhićenja policija je obavila pretrese doma i drugih prostorija te privatne automobile svih uhićenika te su pritom oduzeti određena dokumentacija, prijenosna računala, mobiteli i prijenosni nosači podataka. Nakon što su uhićeni, nad njima je obavljena kriminalistička obrada, a potom su predani policijskom pritvorskom nadzorniku, dok je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. Ravnatelja Mikulića sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem, Renatu Forjan za poticanje za trgovanje utjecajem te zlouporabu položaja i ovlasti, dok se Peku i Kordija sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti. Zanimljivo je da je dipl. ing. polj. Davor Mikulić dugogodišnji član HDZ-a i županijski vijećnik, a do prije pet godina bio je v.d. ravnatelja Javne ustanove Kopački rit, gdje je prije toga radio i kao glavni čuvar prirode.

Neslužbeno doznajemo kako je osječka policija dobila dojavu o nezakonitim radnjama u državnoj Agenciji za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima od treće osobe jer se Forjan, i prije nego što je službeno objavljeno da je primljena na radno mjesto u Agenciji, hvalila da je dobila posao i to kao viši stručni savjetnik za turizam i projekte. Inače, i Forijan je ekološkog životnog opredjeljenja pa je i ona, kao i Mikulić, dugo godina radila u Kopačkom ritu kao voditeljica Odjela za prihvat i edukaciju posjetitelja, a od siječnja 2020. godine do primanja u Agenciju bila je direktorica Turističke zajednice Općine Bilje, gdje inače i živi.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • sakyosijek 28.04.2022.

    Da ih netko nezadovoljan nije drukao,nikad ne bi pali

  • dimarco 28.04.2022.

    o bože pa opet hdzovci?????dokle više gamadi?

  • 28.04.2022.

    gadan a jos I lopov!

Komentiraj...
Vidi sve komentare