Obavijesti

News

Komentari 87

USKOK upao u državnu agenciju zbog namještanja natječaja, privedeno je nekoliko ljudi

USKOK upao u državnu agenciju zbog namještanja natječaja, privedeno je nekoliko ljudi

Nova akcija USKOK-a i policije pokucala je na vrata državne agencije zbog sumnje na namještavanje natječaja za zapošljavanje. Prema neslužbenim informacijama, uhićen je i ravnatelj Davor Mikulić

VIDEO

Policijski službenici PU osječko-baranjske i USKOK priveli su nekoliko ljudi iz Javne ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.

Sumnja se u namještanje natječaja za zapošljavanje jedne djelatnice, a neslužbeno doznajemo kako je priveden i ravnatelj te agencije, Davor Mikulić.

Priopćenje USKOK-a

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU osječko-baranjske, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvero hrvatskih državljana (1963., 1979., 1980., 1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osnovano se sumnja da je II. okr., u razdoblju od rujna 2021. godine do veljače 2022. godine, u Osijeku i drugim mjestima u Osječko-baranjskoj županiji, zatražila od I. okr., svog bliskog prijatelja i ravnatelja Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije (dalje: Agencija), da u Agenciji sistematizira novo radno mjesto koje odgovara njenoj stručnoj spremi i kvalifikaciji te joj osigura zapošljavanje na tom radnom mjestu, na što je I. okr. pristao.

U cilju realizacije dogovorenog, I. okr. je kao ravnatelj Agencije najprije osigurao potrebne izmjene dvaju pravilnika tako što je kod Upravnog vijeća Agencije inicirao da se u navedenim internim aktima sistematizira do tada nepostojeće novo radno mjesto s uvjetima radnog mjesta prilagođenim isključivo kvalifikacijama II. okr., nakon čega je ishodio i potrebnu suglasnost na navedene izmjene. Potom je I. okr., sukladno dogovoru s II. okr., 17. siječnja 2022. raspisao javni natječaj za popunjavanje tog radnog mjesta, objavljujući ga samo u tiskanom izdanju jednih dnevnih novina. Za članove natječajnog povjerenstva imenovao je III. i IV. okr. od kojih je, koristeći se autoritetom neposredno im nadređenoga, zatražio da kao najboljeg kandidata na natječaju izaberu II. okr. bez obzira na prijave drugih kandidata i njihove kvalifikacije, na što su oni pristali.

Nadalje se osnovano sumnja da je III. okr., u dogovoru s I. okr., unaprijed sačinio zapisnike o razgovorima s prijavljenim kandidatima prema kojima ostali kandidati ne ispunjavaju tražene uvjete, pa su onda I. i III. okr., bez sudjelovanja IV. okr. kao člana natječajnog povjerenstva, obavili razgovore s kandidatima i od njih zatražili potpisivanje zapisnika radi njihove eliminacije i prikrivanja unaprijed donesene odluke o zapošljavanju II. okrivljene. Sukladno dogovoru su zatim III. i IV. okr. podnijeli prijedlog da se II. okr. izabere kao najbolji kandidat na natječaju, nakon čega je I. okr. 31. siječnja 2022. donio odluku o zapošljavanju II. okr. na radno mjesto sistematizirano na opisani način, te je sljedeći dan s njom u ime Agencije sklopio ugovor o radu.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Izraelski ministar obrane: Ratni kabinet odlučuje o odgovoru, o napadu se oglasio i Joe Biden
UPOZORILI I AMERIKANCE

Izraelski ministar obrane: Ratni kabinet odlučuje o odgovoru, o napadu se oglasio i Joe Biden

Iran je tijekom noći lansirao stotine projektila, raketa i dronova kamikaza s eksplozivom na Izrael. Američke zračne snage pomogle su Izraelu u obrani

NAPETA SITUACIJA

VIDEO Iran napao Izrael stotinama dronova, pogledajte kako su ih skidali i Amerikanci

TEL AVIV Snimka iz izraelskog grada na mediteranskoj obali pokazuje dronove i projektile koji padaju jedan po jedan. Presretali su ih izraelski Iron Dom i američki borbeni avioni. Nije bilo žrtava
EKSKLUZIVNO Sulude scene kod Senja: 'Vozi Renault i diže pušku na sve koji ga žele pretjecati!'
TRAŽI GA POLICIJA

EKSKLUZIVNO Sulude scene kod Senja: 'Vozi Renault i diže pušku na sve koji ga žele pretjecati!'

Pretpostavljamo kako nije želio da ga itko pretekne, ne znamo što mu je bilo u glavi. Ubrzo nakon poziva kraj nas je projurila policija s upaljenom rotacijom u smjeru Senja, rekla je čitateljica za 24sata