To je to što me zanima!

Akcija začin: Što se sve zbivalo u Podravci od '06?

UHITILI 6 MENADŽERA: Sumnjiče ih da su se udružili kako bi preuzeli tvrtku. Polančec vjeruje da su svi nevini jer se radi o "časnim ljudima"...
Vidi originalni članak
DIONICE PODRAVKE TREBALE SU SE KUPITI NOVCEM PODRAVKE
Preuzimanje Podravke, tajni projekt Spice, trebao se odraditi u dvije etape. U prvoj su brokeri Fime trebali preuzeti 10,64 % dionica, a drugoj nadokupiti još 15 %.

U LIPNJU 2006. FIMA POSTAJE NAJVEĆI DIONIČAR TVRTKE
Fima je u lipnju 2006. kupila Podravkinih dionica za oko 200 milijuna kuna. Postaje najveći dioničar, a počinju i šuškanja o mutnim poslovima.

OD FIME ŽELE OTKUPITI CIJELI PAKET VLASTITIH DIONICA
Podravka i Fima u svibnju 2007. sklapaju ugovor prema kojem se Podravka obvezuje preuzeti dionice kupljene u lipnju 2006. Riječ je o 576.880 dionica.

SMS-U ISPLATILI 65 MILIJUNA U DVIJE RATE
U proljeće 2007. Podravka daje prvi dio kredita SMS-u u iznosu od 45 mil. kuna. Preostalih 20 mil. kuna prebačeno je u rujnu.

SMS PREBACIO NOVAC NA FIMIN RAČUN, A FIMA PODRAVKINE DIONICE SELI NA MALTU
Milijuni koje je SMS dobio od Podravke navodno su odmah s računa SMS-a prebačeni na Fimin račun. Tim se novcem trebao pokriti Fimin gubitak zbog pada cijena dionica. Usporedno, Fima osniva tvrtku na Malti i tamo prebacuje dionice.

FIMA DOGOVORILA NOVI KREDIT, A ‘ZAČIN’ ISCURIO U JAVNOST...
Fima je 2007. sklopila ugovor o kreditiranju s tvrtkom Merill Lynch kojim se, navodno, trebala financirati kupnja još dionica, no plan je procurio u javnost.

SVI UPIRU PRSTOM U POLANČECA, A ON TVRDI DA O PODRAVCI - NE ZNA NIŠTA
Od prije nekoliko mjeseci sve se češće spominje ime Damira Polančeca, za kojeg se govori da je jedan od pokretača operacije. On sve demantira, a proces preuzimanja je, čini se, obustavljen.

MARINAC ODSTUPIO, USKOK I DORH POKREĆU ISTRAGU
DORH i USKOK ulaze u Podravku u rujnu ove godine nakon niza tekstova Večernjeg lista o sumnjivim transakcijama. Darko Marinac napušta kormilo.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare