To je to što me zanima!

Akcije u Parizu i Bruxellesu: Spriječili su još jedan napad?

U Parizu je uhićen jedan francuski državljanin koji je dio terorističke mreže koja je planirala napad u Francuskoj. U tijeku je racija u predgrađu Pariza. Traže bombu?
Vidi originalni članak

U Parizu je u četvrtak uhićen jedan francuski državljanin koji pripada militantskoj mreži koja je planirala napad u Francuskoj, izjavio je Bernard Cazeneuve, francuski ministar unutarnjih poslova.

- Uspjeli smo osujetiti napad koji je bio u uznapredovaloj fazi. Uhićeni je osumnjičen za visoku umješanost u tom planu. Bio je dio terorističke mreže koja je planirala napad na Francusku - rekao je Cazeneuve u četvrtak navečer, a prenosi Reuters. Dodao je da u ovoj fazi još nemaju opipljivih doaza koji povezuju napade u Parizu i Bruxellesu.  

Nakon uhićenja, policija je u četvrtak navečer pokrenula veliku raciju u Argenteuilu, predgrađu na sjeveru Pariza. Odsječena je cijela jedna ulica, na terenu su i pirotehničari, a iz sigurnosnih razloga evakuirano je 50-ak ljudi.  

U Bruxellesu uhitili šestero ljudi

Istovremeno, velika policijska operacija u četvrtak navečer izvedena je i u Bruxellesu, u predgrađu Schaerbeek. Prema belgijskom ministarstvu unutarnjih poslova, na koje se poziva Sky News, uhićeno je šestero ljudi. Sve ih se dovodi u vezu s terorističkim napadima na Bruxelles, no nije točno jasno na koji način. Riječ je o istom području gdje je u stanu pronađena zastava Islamske države, kao i bomba koja je sadržavala čavle.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • dylan 25.03.2016.

    Jedino riješenje za EU je da ih humanitarnim konvojima sve presele u ameriku

  • manijak na dopustu 25.03.2016.

    Protjerati sve muške Arape iz EU...Svi su potencijalni teroristi...oni koji nisu,oni su kolateralne žrtve...

  • čarli367 25.03.2016.

    Sad Pariz i Brisel polako plaćaju zlodjela koja su njihovi sunarodnjaci radili stotinjak godina po zemljama bliskog istoka i Africi, kad su u osvajačkim ratovima porobljavanja i koloniziranja pobili zajedno sa Englezima preko stotinjak milijuna ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare