Obavijesti

News

Komentari 27

Akcije u Parizu i Bruxellesu: Spriječili su još jedan napad?

Akcije u Parizu i Bruxellesu: Spriječili  su još jedan napad?
1

U Parizu je uhićen jedan francuski državljanin koji je dio terorističke mreže koja je planirala napad u Francuskoj. U tijeku je racija u predgrađu Pariza. Traže bombu?

VIDEO

U Parizu je u četvrtak uhićen jedan francuski državljanin koji pripada militantskoj mreži koja je planirala napad u Francuskoj, izjavio je Bernard Cazeneuve, francuski ministar unutarnjih poslova.

- Uspjeli smo osujetiti napad koji je bio u uznapredovaloj fazi. Uhićeni je osumnjičen za visoku umješanost u tom planu. Bio je dio terorističke mreže koja je planirala napad na Francusku - rekao je Cazeneuve u četvrtak navečer, a prenosi Reuters. Dodao je da u ovoj fazi još nemaju opipljivih doaza koji povezuju napade u Parizu i Bruxellesu.  

Nakon uhićenja, policija je u četvrtak navečer pokrenula veliku raciju u Argenteuilu, predgrađu na sjeveru Pariza. Odsječena je cijela jedna ulica, na terenu su i pirotehničari, a iz sigurnosnih razloga evakuirano je 50-ak ljudi.  

U Bruxellesu uhitili šestero ljudi

Istovremeno, velika policijska operacija u četvrtak navečer izvedena je i u Bruxellesu, u predgrađu Schaerbeek. Prema belgijskom ministarstvu unutarnjih poslova, na koje se poziva Sky News, uhićeno je šestero ljudi. Sve ih se dovodi u vezu s terorističkim napadima na Bruxelles, no nije točno jasno na koji način. Riječ je o istom području gdje je u stanu pronađena zastava Islamske države, kao i bomba koja je sadržavala čavle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.