To je to što me zanima!

'Ako Gotovina uđe u politiku, bit će desničar blizak Crkvi'

The Economist navodi kako su presudom Hrvati dokazali da je njihova borba protiv Srba u Domovinskom ratu bila bez grijeha, dok je kod Srba izazvala bijesne reakcije
Vidi originalni članak

Svoje viđenje događaja u posljednjih desetak dana u Hrvatskoj iznio je i ugledni The Economist, a posebno se osvrnuo na razvoj situacije nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima.

Prije svega, autor teksta navodi kako je glavna vijest na ovim prostorima tko je pušten iz zatvora, tko je zatvoren, a protiv koga se vode postupci pa zaključuje kako odvjetnicima na Balkanu vjerojatno nikada nije bilo bolje nego danas, jer imaju pune ruke posla.

Što se tiče same presude generalima The Economist navodi kako su njome Hrvati dokazali da je njihova borba protiv Srba u Domovinskom ratu bila bez grijeha, dok je  kod Srba izazvala bijesne reakcije. Autor teksta podsjeća i na ocjenu srbijanskog premijera Ivicu Dačića da presuda 'omalovažava srpske žrtve i čini ih bezvrijednim'.

- Generali su se vratili u Hrvatsku gdje su dočekani kao heroji. Gospodin Gotovina možda čak i uđe u politiku. Ako to i učini, sigurno će stati na stranu desnice, ali i kao čovjek koji je iznimno blizak Katoličkoj crkvi - piše The Economist.

Također, britanski analitičari spominju i ostale sudske slučajeve. Spominju Ivu Sanadera i presudu za slučajeve Ina – MOL i Hypo, Radimira Čačića koji mora u zatvor zbog presude u Mađarskoj, ali i bivšeg srbijanskog zamjenika premijera, kao i kosovskog političara Fatmira Limaja.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Zdenkica 24.11.2012.

    Na žalost, politika je prljavi posao, teško da osoba iskrena poštena sa malo razumljevanja i ljubavi,može obavljati taj posao, te su osobe, tvrdog srca.

  • Cezar9 23.11.2012.

    Nadam se....Polažem veliku nadu da Gotovina, legenda Domovinskog rat neće...neće ući u politiku, jer bi tim potezom srušio sve što je gradio i napravio do sada. Čestitam mu na svemu..Držanju u ratu, Hagu pa po izjavama nakon izlaska se vidi da je ok momak...Samo ne u politiku..Molim te..NEEEEE!!!!

  • user_102927 23.11.2012.

    Mislim da nece u politiku, opeko se a osjeca se izdano, i ima pravo. Ako slucajno ode u politiku, neka osnuje svoju stranku, ja ulazim u nju i vjerujem svi posteni Hrvati, i vjerujem da ce biti na izborima nas novi premijer!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare