To je to što me zanima!

'Ako Milanović ne odustane od protivljenja potvrdama na Pantovčaku, to je državni udar'

U Ured predsjednika se dolazi ili na poziv ili nikako. Ili teoretski, u slučaju kaznenog djela, sa sudskim nalogom. Ovo nije zakon, ovo je zulum, to su janjičari, izjavio je jučer predsjednik Republike
Vidi originalni članak

Ne odustane li predsjednik države, nakon što bude izmijenjen zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti, od nepoštivanja odluke o predočenju COVID potvrda u svojem uredu, bit će to državni udar, rekao je ustavni stručnjak Mato Palić za HRT.

- Doći će Inspektorat u dosta nezgodnu situaciju. Ako se to obistini, to vam je po nekoj definiciji državni udar. Dakle, to je korištenje vojske, i njega kao osobe koja je po slovu Ustava vrhovni zapovjednik na način da zabranjuje, dakle da on prenosi naredbu gospodinu Hranju, a onda on vojnicima, da ne puste nikoga u Pantovčak. To nije vojni objekt. To nije vojarna. I ukoliko se to obistini, možemo reći da imamo predsjednika države koji, koristeći svoje ovlasti, jako dvojbeno s aspekta i zakonitosti i ustavnosti, je osoba koja po Ustavu skrbi za usklađeno i stabilno djelovanje tijela državne vlasti, zapravo podriva ustavni poredak države Hrvatske - pojasnio je Palić.

Podsjetimo, Zoran Milanović je rekao kako se u njegov ured dolazi samo s pozivom ili nikako.

- U Ured predsjednika se dolazi ili na poziv ili nikako. Ili teoretski, u slučaju kaznenog djela, sa sudskim nalogom. Ovo nije zakon, ovo je zulum, to su janjičari - izjavio je Milanović.

O tim njegovim izjavama oglasio se i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

- Ne znam detalje propisa kojim je uređeno postupanje nadležnih tijela, ali pretpostavljam da se u takvim situacijama može koristiti i pomoć policije - rekao je Malenica i dodao:

- Meni je neshvatljivo da netko, neka državna institucija ili jedinica lokalne samouprave ne poštuje zakon i propis i neće dopustiti sanitarnom inspektoru ulazak. Ja jednostavno ne mogu vjerovati da se to može dogoditi, da se na takav način ne poštuje zakon koji ide u smjeru da se smanji mogućnost širenja zaraze - rekao je Malenica.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • marlot 04.12.2021.

    Svi u prosvjed

  • koronko6val 03.12.2021.

    Sad iskaču iz paštete razni "ustavni stručnjaci" ko i razni virolozi

  • DJG 03.12.2021.

    Treba referendum da predsjednik dobije više ovlasti i da može kao mnogi predsjednici na svijetu srušiti odluku vlade ako se krše ljudska prava i ne samo prava. Vidi danas cirkus sa DORH i USKOK..brane svoju lopovsku guzicu kriminalna organizacija!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare