Obavijesti

News

Komentari 92

'Ako Milanović ne odustane od protivljenja potvrdama na Pantovčaku, to je državni udar'

'Ako Milanović ne odustane od protivljenja potvrdama na Pantovčaku, to je državni udar'

U Ured predsjednika se dolazi ili na poziv ili nikako. Ili teoretski, u slučaju kaznenog djela, sa sudskim nalogom. Ovo nije zakon, ovo je zulum, to su janjičari, izjavio je jučer predsjednik Republike

VIDEO

Ne odustane li predsjednik države, nakon što bude izmijenjen zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti, od nepoštivanja odluke o predočenju COVID potvrda u svojem uredu, bit će to državni udar, rekao je ustavni stručnjak Mato Palić za HRT.

- Doći će Inspektorat u dosta nezgodnu situaciju. Ako se to obistini, to vam je po nekoj definiciji državni udar. Dakle, to je korištenje vojske, i njega kao osobe koja je po slovu Ustava vrhovni zapovjednik na način da zabranjuje, dakle da on prenosi naredbu gospodinu Hranju, a onda on vojnicima, da ne puste nikoga u Pantovčak. To nije vojni objekt. To nije vojarna. I ukoliko se to obistini, možemo reći da imamo predsjednika države koji, koristeći svoje ovlasti, jako dvojbeno s aspekta i zakonitosti i ustavnosti, je osoba koja po Ustavu skrbi za usklađeno i stabilno djelovanje tijela državne vlasti, zapravo podriva ustavni poredak države Hrvatske - pojasnio je Palić.

Podsjetimo, Zoran Milanović je rekao kako se u njegov ured dolazi samo s pozivom ili nikako.

- U Ured predsjednika se dolazi ili na poziv ili nikako. Ili teoretski, u slučaju kaznenog djela, sa sudskim nalogom. Ovo nije zakon, ovo je zulum, to su janjičari - izjavio je Milanović.

O tim njegovim izjavama oglasio se i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

- Ne znam detalje propisa kojim je uređeno postupanje nadležnih tijela, ali pretpostavljam da se u takvim situacijama može koristiti i pomoć policije - rekao je Malenica i dodao:

- Meni je neshvatljivo da netko, neka državna institucija ili jedinica lokalne samouprave ne poštuje zakon i propis i neće dopustiti sanitarnom inspektoru ulazak. Ja jednostavno ne mogu vjerovati da se to može dogoditi, da se na takav način ne poštuje zakon koji ide u smjeru da se smanji mogućnost širenja zaraze - rekao je Malenica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca