To je to što me zanima!

'Ako sam ja zbog Podravke odgovarao, mora i Mesić'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zašto bi postojala moja politička odgovornost, a ne i politička odgovornost predsjednika Mesića ili glavnog državnog odvjetnika, rekao je Damir Polančec
Vidi originalni članak

Predsjednik Mesić se čuo s predsjednikom Uprave Podravke Zdravkom Šestakom i tražio neka da još devet milijuna kuna kredita tvrtki SMS, rekao je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec u intervjuu za Novu TV i dodao kako je on samo žrtva medijskog linča. Poručio je da nakon odlaska iz Vlade neće šutjeti, a od Državnog odvjetništva traži da se cijeli slučaj Podravka istraži do kraja.
- Zašto bi postojala moja politička odgovornost, a ne i politička odgovornost predsjednika Mesića ili glavnog državnog odvjetnika. Je li veća politička odgovornost mene koji sam saznao nakon kredita ili onoga koji je sugerirao da se taj kredit da - pita se Polančec i napominje kako se mogu tražiti telefonski ispisi razgovora predsjednika Stjepana Mesića.
- Spominje se moja politička odgovornost. To nije resor ministra gospodarstva. Ministar gospodarstva nema instrumente da bilo koga prisili da nekome odobri kredit. Eventualno, poput predsjednika, može sugerirati. Zanimljivo je vidjeti na koji je način Badel prodao 49 posto svoje tvrtke kćeri za 56 milijuna kuna, a cijela tvrtka je vrijedila u tom trenutku 39 milijuna kuna - izjavio je Polančec. Nije negirao da je dobar prijatelj s uhićenim menadžerima te još jednom istaknuo da se radi o poštenim i časnim ljudima. Znao je, kaže, za neprijateljsko preuzimanje u Podravci te da će se članovi Uprave zaštiti, ali nije znao na koji način. Kazao je kako je za sve saznao prije oko mjesec i pol dana te da je odmah o tome pričao s državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem o čemu postoji i audio zapis. Na pitanje je li bivši premijer imao svoje 'prste u pekmezu', Polančec je rekao da je Ivo Sanader saznao za sve tek nakon što je dao ostavku.
- Ova inicijativa ne ide iz HDZ-a, već od nekih opasnih ljudi. Radi se o zlouporabi represivnog aparata, ne o meni - rekao je Polančec i objasnio zašto misli da je upravo on bio 'najslabija karika':
- Jer nemam predugi staž u HDZ-u, jer sam skrbnik koalicijskog sporazuma i prijatelj s Josipom Friščićem. Udarili su na mene jer su mislili da ću ja nakon toga otvoriti paljbu na HDZ ili HSS, ali nisam naivan - rekao je Polančec. Osvrnuo se i na državnog odvjetnika za kojeg smatra da ne radi dobro svoj posao.
- Nije normalno da su menadžeri uhićeni baš na dan kada je Bajić branio svoje izvješće u Saboru. Također sva veća uhićenja se odvijaju pred kamerama i fotoaparatima, a novinari dobivaju povjerljive informacije - smatra bivši ministar. Dodao je da ima pravo sumnjati u objektivnost državnog odvjetništva te kako se nada da pravosuđe neće podleći pritisku.
- Budim se i dalje noću, s mislima o brodogradnji, splitskoj Željezari, Varteksu i Salonitu. Žao mi je zbog sudbina tih ljudi - rekao je za HRT. Na kraju je istaknuo kako je spreman u svojoj borbi ići do kraja pod svaku cijenu.
- Vrijeme je da se raščiste stvari u Hrvatskoj i da više prestane biti povlaštenih i nedodirljivih - kazao je i na pitanje smatra li predsjednika Mesića povlaštenim odgovorio potvrdno.

MESIĆ: NE ZNAM ZAŠTO TAJ DEČKO TAKO REAGIRA
Ne znam zašto taj dečko tako reagira, komentirao je predsjednik Stjepan Mesić Polančecove optužbe na njegov račun. Priznao je kako se čuo s Mladinićem i kako mu je želio pomoći, ali ništa nije mogao jer je šef SMS-a već bio prezadužen.
- Kada mi je Srđan Mladinić došao i rekao da ima financijskih problema, prvo sam ga uputio u HBOR. Rekao je da u HBOR-u ima kredit, a i da je Podravki dužan 65 milijuna kuna. Zajedno smo nazvali Šestaka u Podravki i on je rekao da mu ne može dati više ništa dok ne vrati dug. I na tome je ostalo - objasnio je predsjednik Mesić za Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • melanie 05.11.2009.

    Polančec se ne skriva iza imuniteta, ako je Mesić nevin nek napravi isto. Molim Vas, bismo li ga i mi obični smrtnici mogli nazvat da nas malo pogura gje se dijele novci!? Mladinić je znao u kojoj će crkvi molit Boga.

  • maajde 05.11.2009.

    bio je podravkin menadžer, dobar je prijatelj sa svim optuženima,znao je za neprijateljsko preuzimanje,sve je znao osim za lovu koja se uzimala iz podravke,za nju je saznao valjda iz medija, he,he koji lik

  • Teepoo Sunny Boy 05.11.2009.

    Budu se crveni i \"pošteni\" predsjednik dogovorili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare