To je to što me zanima!

Aktivisti zatražili odbacivanje projekta o istraživanju Jadrana

Aktivisti koalicije udruga za zaštitu okoliša S.O.S. za Jadran zatražili od Sabora da što prije održi tematsku raspravu o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika
Vidi originalni članak

Aktivistkinje i aktivisti koalicije udruga za zaštitu okoliša 'S.O.S. za Jadran' u ponedjeljak su prosvjednom akcijom zatražili od Hrvatskog sabora da što prije održi tematsku raspravu o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika na Jadranu te obustavi i odbaci čitav projekt prije potpisivanja ugovora s koncesionarima.

Simboličnim natpisima “ispravak netočnog navoda”, aktivisti su Saboru poručili da mora zaštititi Jadran te ispraviti greške Vlade RH koja očito radi u interesu prljave industrije fosilnih goriva, a na štetu okoliša i ljudi, posebno građana i građanki iz priobalnih krajeva. 

Naime, prema nedavno provedenom istraživanju javnog mnijenja (RTL), 60 posto ispitanika iz priobalnih županija protivi se bušenju Jadrana, dok su se dvije županije, Šibensko-kninska i Dubrovačko-neretvanska, formalno izjasnile protiv bušenja.   




Idi na 24sata

Komentari 36

  • walterzenga 09.06.2015.

    civilizirane države su sretne kad imaju prirodnih resursa, daj bože da ima nafte kao u Kuvajtu a ovi marginalci slobodno neka se hrane "gledanjem u sunce".

  • zebra 27 09.06.2015.

    Ma da nebi ovaj Vrdoljak i ona Dorićka nasilno i svojeglavo guraju eksploataciju i bušenje nafte iz Jadrana.. Samo kako bi još nešta uhljebili dok su na vlasti.. A onda će se maknut pa ih boli briga za Jadran.. Nije Jadran privatna igračka ministra Vrdoljaka, ni premijera Milanovića, no one Dorićke pa da si ta trojica daju sebi za pravo da mogu s Jadranom radit što im se prohteje.. Toliko godina nitko nije bušio nit mu je palo na pamet da bi bušio Jadran, a sad se stvorila odnekud ova nadobudna "velika trojka" koja sada želi da ga buši. Inače bi trebalo nešto radit i proizvodit ako se želi gospodarski razvoj zemlje, ali ljenčinama i niškoristima je najlakše prekrižit ruke i dat strancima neka kopaju po Jadranu a oni pojedinci na vlasti će od toga dobivat velike novce.. Vrdoljače samo sjedi u duboku ladovinu, jedi janjetinu i pij vinceka i uživaj i dobivat ćeš pare od onih naftaša, lipo si, si ti to zamislija, kad ti se neda ništa raditi, kako na najkaši način doć do šoldi, ali ti ne bude prošlo..

  • Behemot 09.06.2015.

    Za to vrijeme u Ministarstvu okoliša su naručeni novi jacuzziji, naručene nove web stranice plaćene milijun kuna a vrijedne par tisuća. Ministar se nema vremena oglasiti o Jadranu jer je prezauzet pranjem novca, dok još traje mandat .. :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare