To je to što me zanima!

Aktivisti zauzeli vilu u kojoj je živjela Putinova kćer: 'Bit će dom za izbjeglice iz Ukrajine'

Šamalov je Putinovu kćer Katerinu oženio 2013. godine, a ubrzo nakon toga je postao najmlađi ruski milijarder. Kada su se rastali, izgubio je polovicu svojeg bogatstva
Vidi originalni članak

Biarritz je elegantan, povijesni grad koji su prije nekoliko stoljeća izabrali carevi, kraljevi, aristokrati, umjetnici, pisci i svjetske zvijezde. Biarritz se nalazi na Biskajskom zaljevu, točnije na atlantskoj obali i to na jugozapadnom dijelu Francuske.

ZAMRZNUTA NEKRETNINA Skvoteri zauzeli vilu ruskog oligarha u Londonu: 'Okupirate Ukrajinu pa ćemo mi vas...'

U njemu je luksuznu vilu, imena Altamira, kupio i bivši Putinov zet Kiril Šamalov (39) i to godinu dana prije nego je oženio Putinovu (69) kćer Katerinu (35). Par se rastao 2018., a čini se da bi sad Šamalov mogao ostati i bez svoje vile.

U nedjelju su u nju ušli francuski aktivisti, izvjesili su ukrajinske zastave i poručili da će vila biti dom za izbjeglice iz Ukrajine. Aktivist Pierre Haffner tvrdi da je u vili našao kopiju Šamalove putovnice i ostale njegove dokumente. 

VEĆ JE NA BRITANSKOJ CRNOJ LISTI EU se složila zamrznuti imovinu oligarha Romana Abramoviča

Šamalov je inače sin Putinovog dugogodišnjeg prijatelja. Šamalov je Katerinu oženio 2013. godine, a ubrzo nakon toga je postao najmlađi ruski milijarder. Kada su se rastali, izgubio je polovicu svojeg bogatstva. 

Sankcije za oligrahe

Inače i Francuska je uvela sankcije protiv ruskih oligarha, a na toj bi se listi uskoro mogla naći još neka imena. Ono što žele aktivisti u Francuskoj, to je britanski gradonačelnik već najavio. Sadiq Khan (51) kaže kako luksuzne nekretnine ruskih oligarsima u Londonu služe za pranje novca, a ne za stanovanje. Khan zato kaže da će u njima ubuduće stanovati ukrajinske izbjeglice. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 14.03.2022.

    Sve je to samo otimačina i uništavanje privatne imovine, Ne sjećam se da su bilo kojem bogatašu prije odbili bilo što. Onda sve bilo legalno i dobrodošlo. Sve je to šisto licemjerstvo.

  • Rafo 14.03.2022.

    Nije živjela Putinova kćer, nego Putinova kći... Nije oženio Katerinu, nego se oženio Katerinom...

  • midrox 14.03.2022.

    Zato mi idu na zivce svi koji staju na stranu Putina,svi oni zive u slobodnim zemljama zapada,a svoje ljude zatvara po zatvorima na sibiru.Sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare