To je to što me zanima!

Aleksandar Vučić kandidirat će se za novog predsjednika Srbije

Vučić je puštao probne balone o svojoj kandidaturi, izazivajući nervozu kod Tomislava Nikolića, aktualnog predsjednika Srbije. Srpska napredna stranka je danas odlučila da će Vučić biti kandidat
Vidi originalni članak

Aktualni srpski premijer Aleksandar Vučić bit će kandidat Srpske napredne stranke na predsjedničkim izborima u travnju. Tako je, prema pisanju Blica, odlučilo predsjedništvo stranke na popodnevnom sastanku. Vučić je mjesecima puštao probne balone o svojoj kandidaturi, izazivajući nervozu kod Tomislava Nikolića, aktualnog predsjednika Srbije.

- Odlučit ćemo ono što je najbolje za Srbiju. Ne očekujte da nekom svojom odlukom poremetimo odnose u Srbiji - rekao je jutros Nikolić, koji se također nadao da će biti u prilici braniti predsjednički mandat.  Ipak,  kazao je da se nema namjeru kandidirati ako će to učiniti Vučić.  

U izbornoj utrci Vučića čeka njegov dugogodišnji mentor, ratni zločinac Vojislav Šešelj. Četnički vojvoda bit će kandidat Srpske radikalne stranke, u kojoj je Vučić bio 15 godina. 

Još jedino nije jasno hoće li se istovremeno s predsjedničkim izborima raspisati i prijevremeni parlamentarni izbori, ili će Vučić nekome delegirati poziciju predsjednika Vlade koju bi potom trebala potvrditi parlamentarna većina.

Ako je riječ o toj opciji, Blic piše da je u tom slučaju najizgledniji kandidat za poziciju premijera Ivica Dačić, sadašnji ministar vanjskih poslova.

Idi na 24sata

Komentari 260

  • Šumar66 15.02.2017.

    vučiću čestitam znači srbija ibe sigurno unatrag

  • GOSPA_MEDJUGORJE 15.02.2017.

    On je nasa dika srpska samo napred vucicu

  • Delija Novoroosija 14.02.2017.

    Radikali garand dobivaju na izbori, koi be Vučić što izdade dr. Vojvodu koji ete najveće pravde pobedi Haški kazamat i pustiše ga koi slobodnog čoeka i još će mu platu 17 milijona evara, beee!!? ;)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare