To je to što me zanima!

Aleksej Navaljni pozvao Ruse na prosvjede protiv rata u Ukrajini

Zatvoreni kritičar Kremlja, Aleksej Navaljni, pozvao je ljude da izađu van i prosvjeduju protiv rata svaki dan u 19 sati te vikendima u 14 sati. Na glavnim trgovima gradova ili gdje god se nalazili
Vidi originalni članak

Zatvoreni kritičar Kremlja, Aleksej Navaljni, pozvao je Ruse na svakodnevne prosvjede protiv moskovske invazije na Ukrajinu, objavila je u srijedu na Twitteru njegova glasnogovornica.

- Aleksej Navaljni pozvao je ljude da izađu van i prosvjeduju protiv rata svaki dan u 19 sati te vikendima u 14 sati. Na glavnim trgovima vaših gradova ili gdje god se nalazili - napisala je glasnogovornica Kira Jarmiš.

Navaljnijev pokret ranije je pozvao na kampanju građanskog neposluha u znak prosvjeda protiv ruske invazije na susjednu Ukrajinu.

Navaljni, najistaknutiji protivnik predsjednika Vladimira Putina, u zatvoru je završio prošle godine po povratku u Rusiju iz Njemačke, nakon što se oporavio od pokušaja trovanja nervnim agensom u Sibiru. Rusija poriče takav napad.

Vlasti otad još više guše njegov pokret, a ključne osobe nalaze se u egzilu nakon što su ih vlasti etiketirale kao „strane agente“.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare