To je to što me zanima!

Aleksić će nositi listu, ali ne želi ići u Europski parlament

Osvoje li mandat na svibanjskim izborima Aleksić u Bruxelles želi vidjeti zamjenicu predsjednika Glavnog odbora stranke Katarina Turković Gulin. Ipak poštivat će preferencijalne glasove, osim u svom slučaju
Vidi originalni članak

Goran Aleksić (SNAGA) najavio je da njegova stranka izlazi na izbore za Europski parlament i da će on biti nositelj liste. Osvoji li stranka mandat Aleksić poručuje da on neće ići u Europski parlament, jer je, smatra, potrebniji u Hrvatskoj.

- Naša glavna kandidatkinja je zamjenica predsjednika Glavnog odbora stranke Katarina Turković Gulin i volio bih da ona ode u Europski parlament. Ipak, poštivat ću preferencijalne glasove, pa će u Bruxelles onaj tko će imati najviše preferencijalnih glasova, osim ako to budem ja – pojasnio je Aleksić. 

Na listi neće biti samo članovi stranke SNAGA, dodaje, nego i ljudi koji su zaslužili svojim radom i moralom doći na njihovu listu.

- Ako uđemo u Europski parlament, sigurno ne spadamo u konzervativni dio. Mi smo eurofili, volimo EU i želimo pokazati da pripadamo toj generaciji europskih naroda. Nećemo tamo glumiti neke suvereniste – kazao je Aleksić. 

Katarina Turković Gulin dodala je da će joj, ako uđe u Europski parlament, ključne teme biti zaštita potrošača i zaštita pacijenata.

- Moj cilj je da se izjednačimo s Europom te i u Hrvatskoj imamo istu razinu zaštite potrošača, ali i zaštite pacijenata – poručila je Katarina Turković Gulin.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nori 🖖 24.02.2019.

    Aleksa,vrati se doma.........

  • Anarhosindikalist 22.02.2019.

    Aleksić i njegova ekipa su ok, napravili su čuda u borbi protiv bankarskog kartela. Ipak, mislim da je njihova eurofilija iracionalna. Za sve vas, koji također dijelite sličan 'sentiment' prema EU, SNAGA je dobar izbor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare