Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Aleksić će nositi listu, ali ne želi ići u Europski parlament

Osvoje li mandat na svibanjskim izborima Aleksić u Bruxelles želi vidjeti zamjenicu predsjednika Glavnog odbora stranke Katarina Turković Gulin. Ipak poštivat će preferencijalne glasove, osim u svom slučaju

Zagreb: Zastupnici Živog zida i SNAGA-e o medicinski potpomognutoj oplodnji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
4 komentara

Goran Aleksić (SNAGA) najavio je da njegova stranka izlazi na izbore za Europski parlament i da će on biti nositelj liste. Osvoji li stranka mandat Aleksić poručuje da on neće ići u Europski parlament, jer je, smatra, potrebniji u Hrvatskoj.

- Naša glavna kandidatkinja je zamjenica predsjednika Glavnog odbora stranke Katarina Turković Gulin i volio bih da ona ode u Europski parlament. Ipak, poštivat ću preferencijalne glasove, pa će u Bruxelles onaj tko će imati najviše preferencijalnih glasova, osim ako to budem ja – pojasnio je Aleksić. 

Na listi neće biti samo članovi stranke SNAGA, dodaje, nego i ljudi koji su zaslužili svojim radom i moralom doći na njihovu listu.

- Ako uđemo u Europski parlament, sigurno ne spadamo u konzervativni dio. Mi smo eurofili, volimo EU i želimo pokazati da pripadamo toj generaciji europskih naroda. Nećemo tamo glumiti neke suvereniste – kazao je Aleksić. 

Katarina Turković Gulin dodala je da će joj, ako uđe u Europski parlament, ključne teme biti zaštita potrošača i zaštita pacijenata.

- Moj cilj je da se izjednačimo s Europom te i u Hrvatskoj imamo istu razinu zaštite potrošača, ali i zaštite pacijenata – poručila je Katarina Turković Gulin.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message