To je to što me zanima!

Alenu Lambertu pozlilo na suđenju za mučko ubojstvo

Lambertu je pozlilo prije nego što su odvjetnici trebali početi završnu riječ. U petak se očekuje presuda Alenu i Anki za ubojstvo Tanje Brnelić
Vidi originalni članak

Nisam u stanju više pratiti raspravu. Teško dišem. Srce mi lupa, osjećam pritisak u plućima, rekao je Alen Lambert (33) na riječkom Županijskom sudu kad su se državna odvjetnica i braniteljice Alena te Anke Lambert (66) spremale na završne riječi. Alena su odveli k liječniku, a raspravu su prekinuli. Nastavit će je u četvrtak, a u petak se očekuje izricanje presude za teško ubojstvo Tanje Brnelić (30).
Podsjetimo, Lambertove terete da su Tanju Brnelić, inače Alenovu dugogodišnju djevojku, fizički i psihički zlostavljali u domu na Turniću oduzevši joj slobodu kretanja i kontaktiranja s vanjskim svijetom. Stvorili su joj uvjete za smrt bez pružanja pomoći. Brnelić je umrla od gnojne upale pluća. Imala je krvne podljeve na većem dijelu tijela. Od neprestanog ležanja i nemogućnosti kretanja odumiralo joj je tkivo.
Saslušali su vještake iz Zavoda za forenzičnu psihijatriju Popovača. Detaljnim analizama i testovima utvrdili su da Alen ima poremećaj osobnosti, da je sklon socijalnoj izolaciji.
- Oboje su u trenutku navodnog počinjenja kaznenog djela bili potpuno ubrojivi. Mogli su vladati svojom voljom i shvaćati značenje svojih postupaka. Kod njih nismo pronašli niti jedan element koji bi ukazivao na smanjenu ubrojivost ili neubrojivost - istaknula je nekoliko puta vještakinja.
Govorilo se i kako je Anka Lambert osoba koja teži savršenstvu i koja ima potrebu držati stvari pod kontrolom. Trudi se prikazati se kao idealna supruga, majka, žena i kućanica. Ima narcisoidne osobine ličnosti, a takve osobe ne suosjećaju s drugima, iskorištavaju druge ljude kako bi postigle vlastite ciljeve, moglo se čuti od vještaka.
- Ja nisam osoba koja iskorištava ljude, ja pomažem svima. Mladima, starima i nemoćnima. Ja sam prava majka koja misli o svojoj obitelji, koja se bori i trudi. Žena koja radi po kućama da bi mogla prehraniti obitelj - progovorila je Anka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ariel22 05.11.2008.

    aha, sad mu je pozlilo, ma nemoj, a nije mu bilo muka danima držati curu u uvjetima gorim od konc logora. A ona \'\'majka\'\' koja ga je u to i natjerala neka gori u paklu, prava vještica, vidi se na kilometar. A zanimljivo kako se ti ubojice i kriminalci ponašaju na sudovima, plaču i pozli im, hah

Komentiraj...
Vidi sve komentare