Obavijesti

News

Komentari 1

Alenu Lambertu pozlilo na suđenju za mučko ubojstvo

Alenu Lambertu pozlilo na suđenju za mučko ubojstvo
1

Lambertu je pozlilo prije nego što su odvjetnici trebali početi završnu riječ. U petak se očekuje presuda Alenu i Anki za ubojstvo Tanje Brnelić

VIDEO

Nisam u stanju više pratiti raspravu. Teško dišem. Srce mi lupa, osjećam pritisak u plućima, rekao je Alen Lambert (33) na riječkom Županijskom sudu kad su se državna odvjetnica i braniteljice Alena te Anke Lambert (66) spremale na završne riječi. Alena su odveli k liječniku, a raspravu su prekinuli. Nastavit će je u četvrtak, a u petak se očekuje izricanje presude za teško ubojstvo Tanje Brnelić (30).
Podsjetimo, Lambertove terete da su Tanju Brnelić, inače Alenovu dugogodišnju djevojku, fizički i psihički zlostavljali u domu na Turniću oduzevši joj slobodu kretanja i kontaktiranja s vanjskim svijetom. Stvorili su joj uvjete za smrt bez pružanja pomoći. Brnelić je umrla od gnojne upale pluća. Imala je krvne podljeve na većem dijelu tijela. Od neprestanog ležanja i nemogućnosti kretanja odumiralo joj je tkivo.
Saslušali su vještake iz Zavoda za forenzičnu psihijatriju Popovača. Detaljnim analizama i testovima utvrdili su da Alen ima poremećaj osobnosti, da je sklon socijalnoj izolaciji.
- Oboje su u trenutku navodnog počinjenja kaznenog djela bili potpuno ubrojivi. Mogli su vladati svojom voljom i shvaćati značenje svojih postupaka. Kod njih nismo pronašli niti jedan element koji bi ukazivao na smanjenu ubrojivost ili neubrojivost - istaknula je nekoliko puta vještakinja.
Govorilo se i kako je Anka Lambert osoba koja teži savršenstvu i koja ima potrebu držati stvari pod kontrolom. Trudi se prikazati se kao idealna supruga, majka, žena i kućanica. Ima narcisoidne osobine ličnosti, a takve osobe ne suosjećaju s drugima, iskorištavaju druge ljude kako bi postigle vlastite ciljeve, moglo se čuti od vještaka.
- Ja nisam osoba koja iskorištava ljude, ja pomažem svima. Mladima, starima i nemoćnima. Ja sam prava majka koja misli o svojoj obitelji, koja se bori i trudi. Žena koja radi po kućama da bi mogla prehraniti obitelj - progovorila je Anka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...