To je to što me zanima!

Ali Agca posjetio grob Ivana Pavla II. pa ga uhitila policija

Turčin koji je prije 33 godine izvršio atentat na Ivana Pavla II., u subotu je posjetio njegov grob. No nije imao vizu pa je uhićen i u ponedjeljak će biti izručen Turskoj
Vidi originalni članak

Turčin Mehmet Ali Agca (56) posjetio je u subotu u Vatikanu grob Ivana Pavla II., Pape na kojeg je pucao  u svibnju 1981. godine. Papu je ranio, a nakon što se oporavio Ivan Pavao II. posjetio je Ali Agcu u zatvoru i oprostio mu. Ali Agca je u zatvoru u Italiji bio 19 godina, a nakon toga odslužio je još deset godina u zatvoru u Turskoj. Agca je u subotu položio bijele ruže na Papin grob i to je bio njegov prvi posjet Vatikanu nakon atentata, piše BBC.

- Došao sam danas ovdje jer me papa Ivan Pavao II. točno na taj dan posjetio u zatvoru prije 31 godinu. Vratio sam se na mjesto čuda - rekao je Agca. Agca je opet tražio da ga primi papa Franjo. I ovaj put su mu to odbili. Prvi put je Agca tražio sastanak s papom Franjom prilikom njegovog posjeta Turskoj. 

No talijanska policija je u međuvremenu utvrdila da Agca nema ispravne dokumente odnosno nije imao vizu te je uhićen i u ponedjeljak će biti izručen Turskoj, piše Corriere della Sera. U Italiju je ušao iz Austrije u automobilu koji je on vozio. Nejasno je zašto mu nisu dokumente pregledavali na ulasku u EU i kako je s nevažećim dokumentima uopće uspio ući u Italiju.   

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ZelenaHrvatska 28.12.2014.

    Bezvezer!

  • paradigma_1 28.12.2014.

    rekla je Agca......joj joj pa nije zensko haha novinara

  • stari mudrac 28.12.2014.

    a izjavu je davao u kauflandov mikrofon!

Komentiraj...
Vidi sve komentare