To je to što me zanima!

Američka analiza: Rusija neće osvojiti Donbas. Napravili su katastrofalnu grešku. To je ključ

Ruska invazija ne jenjava, a u Mariupolju je ostalo još oko 100.000 civila
Vidi originalni članak

Neprijatelj je deset puta brojniji od nas. Živimo možda svoje posljednje dane, pa i sate. Pozivamo i usrdno molimo sve svjetske čelnike da nam pomognu. .

Rekao je to zapovjednik ukrajinskih vojnika Serhij Volina, koji su pod ruskom opsadom u Mariupolju. Ukrajinski vojnici su se zatvorili u željezari Azovstalj u Mariupolju na jugoistoku Ukrajine te se odbijaju predati.

NISU POŠTOVALI DOGOVOR Ukrajinci tvrde: Zbog Rusije nije uspjela evakuacija iz Mariupolja

Ruska invazija u Ukrajini ušla je u 57. dan, a u Mariupolju je ostalo još oko 100.000 civila. Američki Institut za proučavanje rata, koji detaljno prati rat u Ukrajini, objavio je analizu u kojoj tvrdi kako ruska ofenziva na Donbas neće uspjeti.

- Ruska ofenziva na istoku vjerojatno neće biti dramatično uspješnija od prethodnih ruskih ofenziva, ali ruske snage mogu istrošiti ukrajinske branitelje i postići ograničeni dobitak. Ruske snage napravile su veliku pogrešku - nisu napravile operativnu stanku koja je vjerojatno bila neophodna za rekonstruiranje i ispravnu integraciju oštećenih jedinica povučenih iz sjeveroistočne Ukrajine u operacije u istočnoj Ukrajini - pojašnjavaju iz Instituta i nastavljaju: “Kao što smo prethodno ocijenili, ruske snage povučene iz okolice Kijeva i koje se vraćaju u borbu u Donbas su, u najboljem slučaju, zakrpane i popunjene vojnicima iz drugih oštećenih jedinica, a ruska vojska ima nekoliko, ako ih uopće ima, kohezivnih jedinica”.

PREDSJEDNIK EUROPSKOG VIJEĆA Charles Michel: 'EU će učiniti sve da Ukrajine dobije ovaj rat'

Upozoravaju i na niski moral kod ruskih vojnika.

- Česta izvješća o katastrofalno niskom ruskome moralu i stalnim logističkim izazovima pokazuju da je učinkovita borbena moć ruskih jedinica u istočnoj Ukrajini slaba. Ruske snage bi sigurno mogle istrošiti ukrajinske položaje na istoku zemlje kroz veliku koncentraciju vatrene moći i golemo brojčano stanje, ali vjerojatno uz visoku cijenu. Međutim, iznenadni i dramatični uspjeh ruske ofenzive ostaje vrlo malo vjerojatan. Ukrajinski taktički gubici ne bi značili kraj kampanje na istoku Ukrajine, a još manje rata u cjelini - zaključuju u Institutu.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • AdriaticDream 25.04.2022.

    Čuj, neće osvojit za 10 dana i sa 1000 mrtvih vojnika, ali za godinu dana i 30000 mrtvih vojnika će osvojit.Za Rusiju to je obavljen zadatak.Ovo drugo je nevažno.

  • 22.04.2022.

    Sve je to američka propaganda, zemlje koja je potrošila najviše bombi i raketa van svoje zemlje i pobila najviše ljudi...nekako stalno nešto pišu,. pišu, a ovdje mediji prepisuju, prepisuju..valjda ne smiju ne prepisivati...dno dna

  • milan.zoranović 22.04.2022.

    Ljudi, onaj tko hoće biti ISTINITO informiran o ovom ratu, preporučam mu da zanemari vijesti naših medija (koji pišu ono što moraju, i ono isto što pišu i zapadni mediji), jer je tu 90% toga teška laž. Imate Fox news, koji donekle istinito izvještava, imate stranicu southfron.org, ima you tube kanal "Patrick Lancaster" (američki novinar koji izvještava iz Ukrajine). Po našim vijestima, ispada da su Ukrajinci zauzeli sve, od St. Petersburga do Vladivostoka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare