To je to što me zanima!

Amerika je izglasala vrijedan paket pomoći Ukrajini. Zelenski: 'Ovo će spriječiti širenje rata...'

Unatoč oštrim prigovorima republikanskih tvrdolinijaša, SAD šalje pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
Vidi originalni članak

Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je u subotu zakon o dodatnoj pomoći Ukrajini, kao dio paketa od 95 milijardi dolara namijenjenih saveznicima diljem svijeta. Unatoč oštrim prigovorima republikanskih tvrdolinijaša, stiže pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu. Prošlo je više od dva mjeseca otkako je većinski demokratski Senat izglasao sličnu mjeru. Što se republikanaca tiče, 101 je bio za, 112 protiv, dok su svi demokrati, njih 210 bili za pomoć Ukrajini. Za Ukrajinu su odobrili paket pomoći vrijedan 61 milijardu dolara, kao snažan dokaz američke potpore. Neki su zastupnici mahali zastavama Ukrajine.

ČEKA SE ODLUKA... U SAD-u glasovanje o paketu pomoći za Ukrajinu, Izrael i Tajvan: Vrijedan 95 mlrd. dolara

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozdravio je novu američku pomoć Ukrajini.

- Zahvalan sam američkom Zastupničkom domu, objema strankama i osobno predsjedniku Mikeu Johnsonu na odluci koja povijest drži na pravom putu. Demokracija i sloboda uvijek će imati globalni značaj i nikada neće propasti sve dok ih Amerika pomaže zaštititi. Vitalni zakon o američkoj pomoći koji je danas usvojio Zastupnički dom spriječit će širenje rata, spasiti tisuće i tisuće života i pomoći objema našim nacijama da ojačaju. Pravedan mir i sigurnost mogu se postići samo snagom. Nadamo se da će prijedlozi zakona biti podržani u Senatu i poslani na stol predsjednika Bidena. Hvala, Ameriko! - napisao je.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • Kurta Kinte 22.04.2024.

    O vidim okupila se 118 facebook divizija i Tictoc specijalne snage ajmooo ratnici za Ukraini krv proliti

  • GranitXhaka 21.04.2024.

    Kako kmeče istočni botovi 😂

  • makasun 21.04.2024.

    Ukrajina je na rubu kolapsa i, naravno, poraza. Ukrajina naprosto skoro pa da i nema više koga mobilizirati. Do sada je poginulo - po grubim procjenama - oko 500.000 (pet stotina tisuća) ukrajinskih vojnika. Hvataju ljude po cesti, po kafićima, na front šalju golobrade mladiće, kao i ljude od preko 60 godina. Pa čak i žene! Na frontu je uočena čak i jedna trudnica (!!!), kao i - da ne povjeruješ - mladić sa Down sindromom (!!!). Čim dođu u povoljnu priliku, ukrajinski se vojnici predaju Rusima. Džaba sva vojna pomoć Ukrajini, kad naprosto nemaju više ljudstva koje će tom tehnikom rukovati. To je realna stvarnost, a vi vjerujte našim medijima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare