To je to što me zanima!

Američki ministar pravosuđa obećao istragu u Fergusonu

U Fergusonu prosvjedi zbog ubojstva afroameričkog tinejdžera Michaela Browna traju već više od 10 dana. Pred velikom porotom traje iznošenje dokaza o slučaju
Vidi originalni članak

Prilikom posjeta Fergusonu, američki ministar pravosuđa Eric Holder je obećao temeljitu istragu ubojstva afroameričkog tinejdžera Michaela BrownaEric Holder je inače prvi Afroamerikanac na čelu američkog ministarstva pravosuđa. 

Nenaoružanog Browna je sa 6 hitaca upucao bijeli policajac Darren Wilson 9. kolovoza, što je pokrenulo prosvjede i dovelo do uvođenja policijskog sata i raspoređivanja nacionalne garde u malom gradiću. 

Pred velikom porotom je započelo iznošenje dokaza na temelju kojih će se odlučiti hoće li biti podignuta optužnica protiv policajca Wilsona. Postupak bi mogao potrajati mjesecima, prenosi Reuters.

U sukobima je protekle noći uhićeno 47 ljudi i oduzeto je vatreno oružje od prosvjednika. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • JunFan 21.08.2014.

    Prva slika najbolje pokazuje kako izgleda demokracija u SAD

  • KAO 21.08.2014.

    Demokracija kaku Amerika ne odobrava. Vojska na ulicama uvodi demokraciju.

  • 21.08.2014.

    Ne može mi nitko reći da nisu mogli oba slučaja rješiti ranjavanjem i da su u oba nesretna slučaja crnci.... Vjerojatno će tako biti i u slijedećem slučaju jer očito da su policajci dobili dozvolu za ubijanjem ... Sramota....

Komentiraj...
Vidi sve komentare