To je to što me zanima!

'Američki pritisak na Huawei je tipično gospodarsko nasilje...'

On je u drugom priopćenju dodao da će kineska vrata uvijek biti otvorena za trgovinske pregovore sa SAD-om, ali da neće prihvatiti nikakve neravnopravne sporazume
Vidi originalni članak

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi izjavio je u srijedu da je američki pritisak na kineske tvrtke poput tehnološkog diva Huaweija gospodarsko nasilničko ponašanje i pokušaj da se spriječi razvoj Kine.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Uporaba američke sile da bi se suzbile privatne kineske kompanije, poput Huaweija, je tipičan gospodarski bullying", rekao je Wang, objavilo je ministarstvo na svojim internetskim stranicama.

PROBLEMI Operateri u Japanu i Velikoj Britaniji napustili su Huawei

On je u drugom priopćenju dodao da će kineska vrata uvijek biti otvorena za trgovinske pregovore sa SAD-om, ali da neće prihvatiti nikakve neravnopravne sporazume.

Dvije zemlje zaglavile su u začaranom krugu uzajamnog podizanja carina nakon što su propali pregovori o rješenju trgovinskog spora.

PRIVREMENE LICENCE SAD je ublažio zabranu Huawei proizvoda: 'Bilo je neizbježno'

Napetosti su dodatno porasle kada je Washington prošloga tjedna uvrstio kineskog tehnološkog diva Huaweia na listu kompanija koje ne mogu kupovati komponente i tehnologiju američkih kompanija bez dozvole vlade.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 22.05.2019.

    billions of users will go without google because of you being stupid

  • be yourself 22.05.2019.

    Amerikanci su postali nepodnošljivi da to više nije normalno. Sačuvaj me bože takvog divljaštva. U stanju su napast bilo koju državu zbog energije i zabranjivati konkurentima normalno poslovanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare