To je to što me zanima!

Američki ratni brod prošao kroz Tajvanski tjesnac nakon kraja novih kineskih vojnih vježbi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kina, koja Tajvan smatra svojim teritorijem, službeno je završila svoje trodnevne vojne vježbe oko Tajvana prošlog ponedjeljka, u sklopu kojih je vježbala precizne udare i blokadu otoka
Vidi originalni članak

Američki ratni brod USS Milius u nedjelju je plovio kroz Tajvanski tjesnac, priopćila je u ponedjeljak američka mornarica, navevši da je riječ o "rutinskom" tranzitu, do kojeg, međutim, dolazi samo nekoliko dana nakon što je Kina završila svoje posljednje vojnw vježbe oko Tajvana.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kina, koja Tajvan smatra svojim teritorijem, službeno je završila svoje trodnevne vojne vježbe oko Tajvana prošlog ponedjeljka, u sklopu kojih je vježbala precizne udare i blokadu otoka.

SUPROTSTAVLJANJE NEZAVISNOSTI Kina: Naše vojne vježbe su ozbiljno upozorenje Tajvanu

Te vježbe izvela je kako bi izrazila ljutnju zbog sastanka tajvanske predsjednice Tsai Ing-wen s predsjednikom Zastupničkog doma američkog Kongresa Kevinom McCarthyjem.

SMATRAJU GA NEPRIMJERENIM Kina odgovorila na komentar poljskog premijera o Tajvanu: 'Miješa se u naša pitanja'

Sedma flota američke mornarice priopćila je da je razarač s vođenim projektilima klase Arleigh Burke USS Milius proveo "rutinski tranzit kroz tajvanski tjesnac" kroz vode "gdje se na otvorenom moru primjenjuju slobode plovidbe i preleta u skladu s međunarodnim pravom".

Tranzit broda pokazuje predanost SAD-a slobodnom i otvorenom Indo-Pacifiku, dodaje se.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Fify Fuchs 3 17.04.2023.

    Baš ljepa barka,bilo bi šteta da ju Dongfeng zbuši....L.p.

  • Zmar117 17.04.2023.

    Bilo bi interesantno vidjeti kako bi Ameri funkcionirali na više frontova..Ukrajina,Tajvan,Sirija Možda Libija i Irak..Da sve istovremeno proključa..

  • Jožek121 17.04.2023.

    Ma samo žalim što ga Kina nije potopila, jer to je velika provokacija i izazivanje Kine i izazivanje 3. svjetskog rata, koji bi pogodio i Ameriku u samo srce tako da nikad više ne bi izazivali i provocirali te osvajali druge zemlje bogate naftom i ostalim prirodnim resursima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare