To je to što me zanima!

Američki ratni brod srušio tri projektila u Crvenom moru: 'Moguće da je meta bio Izrael'

Dva su neimenovana američka dužnosnika ranije rekla da je ratni brod američke mornarice USS Carney koji je plovio u blizini Jemena presreo u tom području više projektila
Vidi originalni članak

Američki ratni brod srušio je tri projektila i nekoliko dronova u sjevernom dijelu Crvenog mora, rekao je u četvrtak Pentagon, dodajući da su oni možda bili upućeni prema metama u Izraelu.

"Ne možemo sa sigurnošću reći šta je bila meta tih projektila i dronova, ali su lansirani iz Jemena prema sjeveru duž Crvenog mora, moguće prema metama u Izraelu", rekao je glasnogovornik Pentagona novinarima.

'NIJE VRIJEME ZA SLAVLJE' Otkazana MTV dodjela nagrada zbog sukoba na Bliskom istoku

Dva su neimenovana američka dužnosnika ranije rekla da je ratni brod američke mornarice USS Carney koji je plovio u blizini Jemena presreo u tom području više projektila.

Do incidenta je došlo uslijed velike zabrinutosti zbog potencijalnog ulaska Irana i militantnih grupa s kojima je povezan - kao što su Huti u Jemenu - u eskalaciju sukoba na Bliskom istoku, a nakon početka rata između palestinske militantne grupe Hamas i Izraela.

POZVALI I LJUDE DA ODU Izraelska veleposlanica u Turskoj napustila zemlju

Sjedinjene Države poslale su značajne pomorske snage na Bliski istok prošli tjedan, uključivo dva nosača zrakoplova, njegove brodove za potporu i oko 2000 marinaca.

SAD također ima niz baza na Bliskom istoku s trupama, borbenim zrakoplovima i ratnim brodovima.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Brucka 20.10.2023.

    Izrael je najveca i najjača vojna baza Amerike!

  • andi_1 20.10.2023.

    Od Grcke sto juznije to tuznije…a i oni su vec upitni.

  • cik pogodi 20.10.2023.

    negaaaaaa, koliko kosta svaka od raketa koje ispale cionisti i/ili njihovi sponzori, predstavnici sjedinjenih korporativnih drzava i, vaznije, hoce li obicni izraelci necionisti takodjer morati sudjelovati u povratu tog basnoslovnog kredita oili ce "samo" cionisti sudjelovati u povratiu te "vojne pomoci"? ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare