To je to što me zanima!

'Amerikanci lažu, ne koristimo kemijsko oružje u napadima...'

U petak je američki ministar obrane Jim Mattis rekao da se SAD "boji" da je u Siriji nedavno upotrijebljen plin sarin. Sirijska vojska redovito bombardira istočnu Ghoutu
Vidi originalni članak

Sirija je u subotu odbila nedavne optužbe Sjedinjenih Država da je režim upotrijebio kemijsko oružje protiv pobunjenika blizu Damaska i nazvala ih "lažima".

"Ministarstvo vanjskih poslova osuđuje lažne tvrdnje SAD-a da je sirijska vlada upotrijebila kemijsko oružje u istočnoj Ghouti", rekao je izvor u ministarstvu vanjskih poslova, a prenosi službena agencija Sana.

Sirijska vojska redovito bombardira istočnu Ghoutu, pobunjeničku enklavu istočno od prijestolnice Damaska, koja je od 2013. pod opsadom režimskih snaga.

U petak je američki ministar obrane Jim Mattis rekao da se SAD "boji" da je u Siriji nedavno upotrijebljen plin sarin.

"Najviše nas zabrinjava mogućnost uporabe sarina" nedavno, rekao je, dodajući da SAD zasad nema dokaza kojima bi potkrijepio tu pretpostavku.

I sam SAD priznaje da se njegove izjave ne "temelje na dokazima", ističe sirijsko ministarstvo.

"To su laži utemeljene na pričama takozvanih američkih partnera na terenu".

Visoki američki dužnosnik izjavio je u četvrtak da se režim Bashara al-Assada i skupina Islamska država "nastavljaju koristiti kemijskim oružjem". Drugi dužnosnik je rekao da američki predsjednik Donald Trump "ne isključuje nijednu" mogućnost te da se o "primjeni vojne sile još razmišlja".

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 04.02.2018.

    Lažu, mažu, muljaju, jel ima još, što ne znamo o njihovim aktivnostima prošlim i sadašnjim?!. E da su oni jedini, >svi bi< za svoju lipu guzicu i interes prodali vlastitu mater i svoj narod. already seen.

  • Katalonski lopovi 04.02.2018.

    Rat protiv terorirzma je vjecan,nikad nece americki vojno-industrijski kompleks ostat bez nepriajtelja ..ako treba napast ce Iran ili Sjevernu Koreju i strmoglavitit cijeli svijet i napraviti jednu vladu koja ce biti rezultat unistenja starog svijeta,povijest pokazuje da se nakon raspada/unistenja sustava dolazi novi jos gori i u gorem obliku.

  • 04.02.2018.

    Ma joooook di bi ameri bacali otrove pa svalili na druge ?! Oni su poznati kao majka Terezija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare