To je to što me zanima!

Amerikanci tvrde: Ova snimka je dokaz da je avion oboren

Izvori iz Pentagona tvrde da je avion pogođen ruskom raketom zemlja-zrak Tor M-1 samo par trenutaka nakon uzlijetanja s aerodroma u Teheranu
Vidi originalni članak

Šokantan video kojeg je objavio New York Times navodno pokazuje trenutak kada je ukrajinski avion pogođen iranskom raketom samo par trenutka nakon uzlijetanja s aerodroma u Teheranu.

Video od 19 sekundi prikazuje noćno nebo koje odjednom obasjava bljesak, nakon čega je uslijedila buka eksplozije. Pred kraj snimke u pozadini se čuju sirene.

Američki dužnosnici u četvrtak su objavili da postoji velika vjerojatnost da je ukrajinski zrakoplov sa 176 putnika pogođen iranskim projektilom u srijedu. Nitko nije preživio, a posada nije poslala poziv u pomoć prije nego se avion srušio na zemlju.

Među poginulima su 82 Iranca, 63 Kanađanina, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, četiri Afganistanca, tri Nijemca i tri Britanca. Izvori iz Pentagona tvrde da je avion pogođen ruskom raketom zemlja-zrak Tor M-1.

Izvor Pentagona kaže da je zrakoplov slučajno pogođen, piše NY Post, te da je kolateralna šteta nakon napada Iranaca na američke snage u Iraku, kao odmazda za ubojstvo generala Kasema Sulejmanija.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • POTPEC 10.01.2020.

    Ovo smrdi do neba. Amerikenci tvrde pogodili ga raketom, a avion i dalje leti, zanosi se i eksplodira. Znači raketa mu ne može ništa. Logičnije bi bilo da ako je pogođen raketom , odma i eksplodira u miljon komada, a ne nastavio letiti i nakon par desetaka sekundi eksplodira.

  • EmilCandor 10.01.2020.

    Prvih dana nakon nesreće prikazivana je izjava s video-simulacijom, koju više nitko ne spominje: zrakoplov ponire nakon samog uzlijetanja; dodiruje pistu, a u prednjem dijelu se pojavljuje plamen.... Odmah zatim, prikazuje se druga simulacija na kojoj zrakoplov postiže 2.000 m, bez oštećenja i zatim nestaje s radarskih ekrana. Nitko do sada nije komentirao te dvije suprotne simulacije.

  • Pitt Bull 10.01.2020.

    Samo vi Ameri recite šta je i kako je bilo,mi po običaju pušimo svaku vašu priču.

Komentiraj...
Vidi sve komentare