To je to što me zanima!

Andrej Plenković izrazio sućut i ponudio pomoć Grčkoj i Turskoj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je pismo sućuti turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i grčkom predsjedniku Vlade Kyriakosu Mitsotakisu povodom potresa koji je pogodio te zemlje
Vidi originalni članak

Povodom razornog potresa koji je jučer pogodio Tursku i Grčku, predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je pismo sućuti turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i grčkom predsjedniku Vlade Kyriakosu Mitsotakisu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 
- S velikom sam tugom primio vijest o razornom potresu koji je pogodio Tursku. U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno izražavam najiskreniju sućut zbog izgubljenih života Vama i turskom narodu. Hrvatska je spremna, sa svojim nedavnim iskustvom s prirodnim katastrofama, pružiti Turskoj svu potrebnu pomoć. U ovim izazovnim vremenima, u skladu s dokazanim prijateljstvom i suradnjom između naše dvije zemlje, možete računati na snažnu potporu Hrvatske - stoji u pismu sućuti predsjednika Vlade turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

VIDEO: KATASTROFA U TURSKOJ Jeziva snimka: Pogledajte kako je more povuklo brodove na pučinu prije tsunamija u Izmiru

Pismo sućuti uputio je i Grčkoj.

DAN NAKON POTRESA Broj mrtvih u Turskoj porastao na 27, ozlijeđenih više od 800
 
- S velikom sam tugom primio vijest o razornom potresu koji je jučer pogodio Grčku. U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno izražavam najiskreniju sućut zbog gubitka ljudskih života Vama i grčkom narodu. Hrvatska je spremna, sa svojim nedavnim iskustvom s prirodnim katastrofama, pružiti Grčkoj svu potrebnu pomoć. Vrlo dobro znamo koliko je važna potpora u ovim strašnim okolnostima, a u Hrvatskoj imate iskrenog prijatelja - stoji u pismu sućuti predsjednika Vlade grčkom predsjedniku Vlade Kyriakosu Mitsotakisu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 01.11.2020.

    A žicaju pomoc od građana radi korone, prvo ovrše građane, nemogu pokrpat svoje stanje u drzavi i onda ides pomoc drugome dok ti narod kopa pa smeću,nezna se tko pije a tko plaća

  • 01.11.2020.

    Odkud novci jadan ne bio ? Narod ti kopa po kontejnerima i prodaje plastične boce, a ti se ponašaš ko pijani milijarder.

  • novkovka 01.11.2020.

    nudi drugima pomoć,a još mnogi naši nisu oporavljeni od potresa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare