News

Komentari 4

Andrej Plenković izrazio sućut i ponudio pomoć Grčkoj i Turskoj

Andrej Plenković izrazio sućut i ponudio pomoć Grčkoj i Turskoj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je pismo sućuti turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i grčkom predsjedniku Vlade Kyriakosu Mitsotakisu povodom potresa koji je pogodio te zemlje

Povodom razornog potresa koji je jučer pogodio Tursku i Grčku, predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je pismo sućuti turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i grčkom predsjedniku Vlade Kyriakosu Mitsotakisu.

POGLEDAJTE VIDEO:


 
- S velikom sam tugom primio vijest o razornom potresu koji je pogodio Tursku. U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno izražavam najiskreniju sućut zbog izgubljenih života Vama i turskom narodu. Hrvatska je spremna, sa svojim nedavnim iskustvom s prirodnim katastrofama, pružiti Turskoj svu potrebnu pomoć. U ovim izazovnim vremenima, u skladu s dokazanim prijateljstvom i suradnjom između naše dvije zemlje, možete računati na snažnu potporu Hrvatske - stoji u pismu sućuti predsjednika Vlade turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

Pismo sućuti uputio je i Grčkoj.


 
- S velikom sam tugom primio vijest o razornom potresu koji je jučer pogodio Grčku. U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno izražavam najiskreniju sućut zbog gubitka ljudskih života Vama i grčkom narodu. Hrvatska je spremna, sa svojim nedavnim iskustvom s prirodnim katastrofama, pružiti Grčkoj svu potrebnu pomoć. Vrlo dobro znamo koliko je važna potpora u ovim strašnim okolnostima, a u Hrvatskoj imate iskrenog prijatelja - stoji u pismu sućuti predsjednika Vlade grčkom predsjedniku Vlade Kyriakosu Mitsotakisu.

Najčitaniji članci