To je to što me zanima!

Anitu boli Nosić: Unatoč svemu ona ne želi odstupiti s funkcije

HDZ-ova načelnica Lovreća, Anita Nosić, uhvaćena u muljanju sa subvencijama i prebivalištem, još nije prepustila načelničko mjesto svojem zamjeniku
Vidi originalni članak

Šaljemo upravni inspekcijski nadzor u općinu Lovreć jer je očita opstrukcija naše odluke, potvrdili su nam u Ministarstvu uprave.

Kažu da je još prije devet dana u općini koju vodi HDZ-ovka Anita Nosić (30) preuzeta odluka prema kojoj joj mandat prestaje 7. veljače. I odmah je trebao funkciju preuzeti njezin zamjenik Petar Petričević. Ali to se do utorka poslijepodne nije dogodilo.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

OGLASILA SE ANITA NOSIĆ 'Moja plaća nije tko zna kakva i kao svi mladi želim svoj stan'

Nosić je izgubila mandat jer se prijavila u Zagrebu na šest mjeseci, a zakon jasno kaže da načelniku ili gradonačelniku mandat prestaje danom odjave prebivališta. Nosić se u Zagreb prijavila kako bi formalno ispunila pretpostavku da može koristiti subvencije za kupnju stana. 24sata su otkrila da je Nosić kupila stan u Zagrebu uz mjesečnu subvenciju od 1760 kuna iako živi u obiteljskoj vili s bazenom u Lovreću. Naknadno je ministarstvo utvrdilo i njezinu pravnu akrobaciju s odjavom prebivališta.

Anita Nosić nam nije ništa odgovorila na naš upit, ali u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju je jasno ustvrdila da bi trebala ostati načelnica unatoč svemu. Tad je ustvrdila i da je Ministarstvo uprave reklo da je ne mogu smijeniti.

- Smatram da nisu ostvarene sve zakonske pretpostavke za prestanak mojega mandata, posebno zbog okolnosti koje se tiču prebivališta - rekla je Nosić.

Ona smatra, iako zakon kaže drugačije, da je dovoljno što je čitavo vrijeme prebivala u Lovreću. Iako je bila prijavljena u Zagrebu.

RODNA RAVNOPRAVNOST Žene HDZ-a i mentori: Tajne Anite Nosić i Ene Ercegovac...

Teško da bi ovakva opravdanja prolazila u nekom drugome mjestu. Ali u Lovreću ne samo da je načelnica, nego joj je i otac vijećnik, a imaju samo jednu oporbenu zastupnicu. Njezin zamjenik Petričević iz HDZ-a nije ni pokušao preuzeti dužnost, kako mu je naredilo Ministarstvo uprave.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ona više nije načelnica, a zamjenik bi trebao preuzeti funkciju. Nosić ne može ništa potpisivati jer od 7. veljače nije načelnica - kažu u ministarstvu.

A objašnjavaju i da bi Nosić mogla dobiti i kaznu do 30.000 kuna jer zakon propisuje da čelnik lokalne jedinice treba podnijeti pisano izvješće kad mu istekne mandat i predati ga svojem nasljedniku. Kako odluka ministarstva nije ispoštovana, mlada načelnica Nosić nije ni to odradila.

Idi na 24sata

Komentari 191

  • 20.04.2020.

    samo je za e-bat, nista više.

  • 19.02.2020.

    Cijeli hdz, ministri, načelnici, gradonačelnici i slični se svakim danom sve više izruguju i smiju u lice svim građanima ove jadne zemlje. Birajte ih i dalje........

  • Antifašistički Hajduk1 19.02.2020.

    Dok je Vaso taslači lako joj je

Komentiraj...
Vidi sve komentare