Obavijesti

News

Komentari 110

'Moja plaća nije tko zna kakva i kao svi mladi želim svoj stan'

'Moja plaća nije tko zna kakva i kao svi mladi želim svoj stan'
1

Anita Nosić (30) je načelnica općine Lovreć i kupila je stan u Zagrebu za koji porezni obveznici plaćaju pola rate kredita. Stan je u blizini Milijana Brkića koji je bio pod istragom da joj je presretao komunikaciju...

VIDEO

Anita Nosić, HDZ-ova načelnica Lovreća, oglasila se prvi put od izbijanja afere s APN-ovim stanom i muljažom oko prijave boravišta i za Slobodnu Dalmaciju je rekla kako se za kupnju APN-ovog stana prijavila, jer je zadovoljavala uvjete.

- Kao i svaka mlada osoba imam želju živjeti u vlastitoj nekretnini i tako riješiti svoje stambeno pitanje. To je razlog zašto sam se prijavila za APN. Prijavila sam se kao svaki drugi građanin koji zadovoljava tražene uvjete. Moja načelnička plaća, naime, nije tko zna kakva, to je razina plaće nastavnika u osnovnoj školi, ne može se načelnik u Lovreću obogatiti - kaže Nosić i tvrdi da je žrtva političkog obračuna.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:02

Dodala je da se prilikom kupnje APN-ovog stana cijelo vrijeme slušala savjete pravnika.

- Način na koji se cijela ova priča odvija i trenutak u kojem je postala tema govori mi da je to dio neke veće priče koja nema previše veze sa mnom. Najgore je što se moja obitelj našla u središtu političkog obračuna. To ne bih nikome poželjela - nastavlja Nosić za Slobodnu.

Komentirala je i činjenicu da je Ministarstvo uprave objavilo da je ne mogu smijeniti, ali da je više ne smatraju načelnicom, nakon što je objavljeno da je prijavljena u Zagrebu, a ne u Lovreću, čime je prekršila zakon i nije mogla biti načelnica u mjestu gdje nije ni prijavljena.

Nosić se može izvući i mi ćemo joj i dalje plaćati kredit za stan
Nosić se može izvući i mi ćemo joj i dalje plaćati kredit za stan

- Što se mene tiče, problema nema, surađivat ću sa svim institucijama, dostavit ću sve potrebne podatke koji se od mene budu tražili. Naime, ja kroz cijeli mandat nisam prestala prebivati u svojoj općini, a to svakako mogu i dokazati. Smatram da nisu ostvarene sve zakonske pretpostavke za prestanak mog mandata, posebno zbog onih okolnosti koje se tiču prebivališta. Nisam rekla da nisam kriva jer očito nisam smjela promijeniti prebivalište, no ja uistinu nikad nisam otišla iz Lovreća i to je lako provjerljiva činjenica. Sve ostalo je pravni nesporazum - tvrdi Nosić.

Na kraju je komentirala i svoju povezanost s Milijanom Brkićem i koincidencijom da se sporni kupljeni stan nalazi u blizini Brkićevog stana.

- Milijan Brkić je dugogodišnji prijatelj mog oca, znaju se još iz vremena rata. Osim toga, Brkić i ja smo stranački kolege. Teško je u Zagrebu naći stan, a da nije u blizini neke poznate osobe. U trenutku kupnje, nisam znala da gospodin Brkić živi u neposrednoj blizini. Špansko, u kojem se stan nalazi, odabrala sam jer je taj stan bio najbliži onome što sam u tom trenutku tražila i cjenovno prihvatljiv. Ujedno, taj stan sam našla na preporuku rođaka koji je također tamo kupio stan - zaključila je Nosić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.