To je to što me zanima!

ANKETA Gužve i čekanja: Treba li ukinuti neradne nedjelje?

Pred rijetkim centrima koji su radili ove nedjelje bile su ogromne gužve, a trgovci će kroz godinu morati rasporediti 16 nedjelja u kojima će raditi
Vidi originalni članak

Prvi vikend u 2024. godini donio nam je i dva dana u nizu sa zatvorenim dućanima zbog blagdana Sveta tri kralja u subotu te neradne nedjelje. 

Upravo zato već su u petak popodne u brojnim dućanima bile ogromne gužve, a sličan scenarij ponovio se u nedjelju pred rijetkim dućanima koji su radili. 

Jedan od takvih bio je i Avenue Mall u Zagrebu koji je bio otvoren, a pred kojim su bile ogromne kolone automobila. 

Za razliku od lani, trgovci ove godine 16 radnih nedjelja moraju rasporediti kroz cijelu godinu.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u petak je pak odlučio sve nedjelje i blagdane u 2024. godini proglasiti sajmenim danima i na taj način djelomično doskočiti zakonu koji ograničava rad.

- Ovom odlukom omogućuje se rad obrtnicima u vrijeme kada mnoge djelatnosti generiraju većinu svog prometa, a što im Zakonom o trgovini nije dopušteno - stoji u obavi na facebook stranici Grada Splita.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • sprangija 13.01.2024.

    Naravno da treba ukinut neradne nedjelje zauvjek,nadam se poslije izbora

  • dugiara30 09.01.2024.

    Najjaci su jadni hrvateki koji buncaju o svicarskoj, njemackoj, austriji itd, nek tam odu nedjeljom nesto kupit i laprdat o hitnim sluzbama i izjednacavat ih s trgovinom, neuki jadni hrvateki, bacis kos a od nje ni brasno neostane

  • empatija 08.01.2024.

    jasno da treba.Regulirati i provesti zakonom plaćanje rada nedjeljom

Komentiraj...
Vidi sve komentare