To je to što me zanima!

ANKETA Pet zagrebačkih vrtića uvelo radno vrijeme do 21 sat. Što vi mislite o tom potezu?

I dok neki odluku podržavaju jer rade u smjenama i nema im tko pričuvati djecu, drugi se s ovakvim pristupom ne slažu jer smatraju da djeca u to doba trebaju biti kod kuće
Vidi originalni članak

Pet zagrebačkih vrtića radit će ubuduće do 21 sat, najavila je to na redovnoj gradskoj konferenciji za medije zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

- Radi se o specifičnom programu vrtića da ponude produženi boravak do 21 sat - rekla je Dolenec, dodavši kako se planira i rad s djecom s poteškoćama, s darovitom djecom te s djecom strancima.

Vrijednost projekta je 5,5 milijuna kuna.

VIDEO: PRESICA GRADONAČELNIKA Korlaet najavio izgradnju vrtića i škola u Zagrebu, Tomašević o stadionu: 'Ne bih o detaljima'

- Već u ožujku bi ovi programi ušli u vrtiće koji sudjeluju u projektu - rekla je.

Od sljedećeg mjeseca će tako vrata vrtića u Sopotu biti otvorena i iza 20 sati.

- Gledamo da se prvenstveno zadovoljavaju potrebe djece, da dijete neće boraviti u vrtiću od ranojutarnjih sati. To je zapravo jedan projekt koji je pokrenut prije dvije godine za unaprjeđenje sustava, gdje se s osmišljenim programom omogućava djeci produljen boravak u vrtiću - rekla je Mirela Marjanac, ravnateljica Dječjeg vrtića Sopot za Novu TV.

MAGAREĆA KLUPA U korona kaosu doslovce smo zaboravili vrtićance i odgojitelje

Ipak, boravak u vrtiću i dalje ne može biti duži od 10 sati i neće biti osiguran za sve, već za djecu upisane u posebne grupe za učenje hrvatskog jezika, grupe za nadarenu djecu i grupe za djecu s govornim i jezičnim poteškoćama.

Projekt produženog rada vrtića traje 20 mjeseci i financira se europskim novcem, a ako rezultati budu dobri iz Grada najavljuju i produljenje.

Jedni odluku podržavaju jer rade u smjenama i nemaju gdje s djecom dok su na poslu, dok drugi smatraju da djeca u to vrijeme trebaju biti kod kuće.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • brenky2 09.02.2022.

    Kao odgojiteljica mogu samo reći, napravite djecu, predurajte tu godinu dana, a onda u ustanovu s njim....neka ga netko drugi odgaja i brine o njemu...najbolje do fakulteta pa da imate gotov proizvod...21h???? Kad će se to dijete okupiti i ići spavati...u 23h...pa bravo SLUČAJNA DRŽAVO!!! Dijete od godinu dana točno uživa u 20h u vrtiću...a još je najbolje, kao kod nas kad je jedno dijete samo s odgojiteljicom od 17-21h...ne znas kome je ljepše......razumijem da ima potrebe, jer nemaš kud s djetetom jer moraš u ovoj usranoj državi radit i dva posla...da preživiš...ali djeca su vam mala samo par godina...iskoristite to maximalno...sa 7 god kad krene u školu svaki dan vas sve manje trebaju....radno vrijeme za majku treba regulirati na nivou države da ne radi ni jedna dulje od 17h do djetetove 7 godine...a tako i radno vrijeme vrtića...djeci vrtic treba, ali ne do 21h ili kao kod nas do prije nekoliko godina do 22h....Katastrofa!

  • Arnold J. Rimmer 09.02.2022.

    pa naše tete navodno rado do 20.00. Iako su vrlo nezadovoljne ako ne dođemo po djecu do 15,29

  • Letećamedvjedica 09.02.2022.

    da je barem tako u cijeloj hr

Komentiraj...
Vidi sve komentare