To je to što me zanima!

Antifašisti prekinuli promociju knjige 'Radni logor Jasenovac'

U prvoj rečenici predstavljanja knjige Radni logor Jasenovac okupljeni su mogli čuti da se radilo samo do podne, a katkad do podne i pol. Logoraši su za okrepu dobivali raznorazne povrtne juhice...
Vidi originalni članak

U četvrtak u Gradskoj knjižnici u Šibeniku predstavljena je kontroverzna knjiga "Radni logor Jasenovac" Igora Vukića. Kako u knjizi ima primjera relativizacije ustaških zločina u Jasenovcu, pa između ostalog logor opisuje kao ugodno mjesto za život, šibenski antifašisti odlučili su se na akciju.

Kako piše Šibenik.in, u prvoj rečenici predstavljanja knjige okupljeni su mogli čuti da se u Jasenovcu radilo samo do podne, a katkad do podne i pol. Logoraši su za okrepu dobivali raznorazne povrtne juhice, a katkad je bilo i onih od goveđih kostiju. Tu i tamo uprava logora bi servirala logorašima i nešto konjetine.

POGLEDAJTE VIDEO:

U tom trenutku, ustao se predsjednik Udruge antifašističkih boraca Zoran Restović Šibensko-kninske županije i počeo čitati imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu, organizatori su ga prekinuli i nisu mu dopustili da završi. Nakon toga, antifašisti su, popraćeni negodovanjem publike, napustili knjižnicu. 

U publici nije bilo niti jednog istaknutijeg člana HDZ-a i SDP-a, a od viđenijih političara bio je tu Goran Grguričin i Milorad Mišković Casper, kao i bivši saborski zastupnik Ivan Ninić.

Na Facebook profilu knjižnice objavljena je ograda u kojoj Knjižnica ističe kako oni nisu organizator predstavljanja knjige nego da je knjižnica samo ustupila prostor za promociju, te da moli da se sve primjedbe na knjigu upute nakladniku ili autoru knjige. 

 

Idi na 24sata

Komentari 212

  • rođo101 01.12.2018.

    a ko su ti antifašisti da prekidaju nečiju promociju knjige??? zašto nisu prekidali performans rezanja hrvatske zastave mj antifašističku

  • Cipelcug 30.11.2018.

    K starome jarcu još će ispasti da su Jasenovački logor i ostali logori koji su postojali u NDH bili mjesto gdje se nisu događali zločini.

  • Crni Roko 30.11.2018.

    Da je taj vaš Bog htio da imate tu vašu jadnu državicu zvanu NDH-a vi bi je dobili, ili Bog ne postoji ,ili je vidio da je bravar Joža ipak manje zlo nego ta vaša kvazi nacistička fašistička zločinačka državica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare