Obavijesti

News

Komentari 212

prekinuta promocija knjige radni logor u jasenovcu

Antifašisti prekinuli promociju knjige 'Radni logor Jasenovac'
2

U prvoj rečenici predstavljanja knjige Radni logor Jasenovac okupljeni su mogli čuti da se radilo samo do podne, a katkad do podne i pol. Logoraši su za okrepu dobivali raznorazne povrtne juhice...

VIDEO

U četvrtak u Gradskoj knjižnici u Šibeniku predstavljena je kontroverzna knjiga "Radni logor Jasenovac" Igora Vukića. Kako u knjizi ima primjera relativizacije ustaških zločina u Jasenovcu, pa između ostalog logor opisuje kao ugodno mjesto za život, šibenski antifašisti odlučili su se na akciju.

Kako piše Šibenik.in, u prvoj rečenici predstavljanja knjige okupljeni su mogli čuti da se u Jasenovcu radilo samo do podne, a katkad do podne i pol. Logoraši su za okrepu dobivali raznorazne povrtne juhice, a katkad je bilo i onih od goveđih kostiju. Tu i tamo uprava logora bi servirala logorašima i nešto konjetine.

POGLEDAJTE VIDEO:

U tom trenutku, ustao se predsjednik Udruge antifašističkih boraca Zoran Restović Šibensko-kninske županije i počeo čitati imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu, organizatori su ga prekinuli i nisu mu dopustili da završi. Nakon toga, antifašisti su, popraćeni negodovanjem publike, napustili knjižnicu. 

U publici nije bilo niti jednog istaknutijeg člana HDZ-a i SDP-a, a od viđenijih političara bio je tu Goran Grguričin i Milorad Mišković Casper, kao i bivši saborski zastupnik Ivan Ninić.

Na Facebook profilu knjižnice objavljena je ograda u kojoj Knjižnica ističe kako oni nisu organizator predstavljanja knjige nego da je knjižnica samo ustupila prostor za promociju, te da moli da se sve primjedbe na knjigu upute nakladniku ili autoru knjige. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 212
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature