To je to što me zanima!

Antifašisti u subotu protiv preimenovanja Titova trga

Mesić se složio da su napadi na Tita zapravo napadi na antifašizam, a time i na Hrvatsku koja je utemeljena upravo na antifašističkoj borbi
Vidi originalni članak

Savez antifašističkih boraca protivi se zahtjevu Građanske inicijative za preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg. Antifašistička mladež u subotu će mirno prosvjedovati na Trgu i tražiti zadržavanje sadašnjeg imena, izvijestili su hrvatski antifašisti predsjednika Stjepana Mesića u petak. Predsjednik se složio da su napadi na Tita napadi na antifašizam, a time i na današnju Hrvatsku koja je utemeljena upravo na antifašističkoj borbi. Antifašisti su se predsjedniku požalili i da neke njihove članove o sudjelovanju u narodnooslobodilačkom ratu ispituju osobe koje se predstavljaju kao policajci. Predsjednik je to ocijenio protuzakonitima i obećao osnivanje saborskoga povjerenstva koje bi trebalo provjeriti o čemu je riječ.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Gnome 09.02.2008.

    :) Nije kao tvoj ali može proći. ;) Baš si me lijepo podsjetila Titovih omladinaca koji su imali više sijedih nego li ja sada.

  • vemi 09.02.2008.

    Gnome, doooobar!

  • Gnome 09.02.2008.

    Predlažem kompromis \"Trg Titovog kazališta\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare