To je to što me zanima!

Anto Nobilo: Ovaj put Josipa Boljkovca ispitali po zakonu

Josipa Boljkovca (91) su ga lani, prije parlamentarnih izbora, priveli i zatvorili. No, Ustavni sud je prihvatio žalbu te je Boljkovac nakon 28 dana, pušten iz pritvora
Vidi originalni članak

Ovaj put ispitali su ga po zakonu. Gospodin Boljkovac iznio je detaljnu obranu i odgovarao na pitanja tužitelja. Sjećanje mu je izvanredno, rekao je Anto Nobilo. Tužiteljstvo treba ispitati 50-ak svjedoka. Riječ je o rodbini ubijenih. Od toga su, tvrdi Nobilo ključni jedan ili dvojica. Boljkovac se kreće uz pomoć štaka pa ga je na ispitivanje u tužiteljstvo na zagrebačku Selsku dovezao sin, koji ga je nakon saslušanje odvezao doma u Vukovu Goricu.

Josipa Boljkovca  (91) sumnjiče da je 1945. naložio uhićenje većeg broja civila s karlovačkog područja, zbog sumnji da su surađivali s ustaškim vlastima. Civili su bili ispitivani u podrumu Povjerenstva OZN-e za kotar Karlovac, a zagrebačko tužiteljstvo smatra kako postoji sumnja da je Boljkovac osobno naložio da 21 osoba likvidira na predjelu Vidanka-Curak. Zbog toga su ga lani, prije parlamentarnih izbora, priveli i zatvorili. No, Ustavni sud je prihvatio Nobilovu žalbu te je Boljkovac krajem studenoga 2011.,nakon 28 dana pritvora, pušten iz zatvorske bolnice.

- Kao što smo tvrdili, Državno odvjetništvo trebalo je ići u istragu protiv Josipa Boljkovca po novom ZKP-u, a ne po starom ZKP-u. Ustavni sud je utvrdio da je Josip Boljkovac nezakonito proveo gotovo mjesec dana u pritvoru. Žalosno je da se baš na Boljkovcu lome ove pravne dvojbe, zbog njegovog cjelokupnog života, rekao je tada Nobilo.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • sestro 28.01.2012.

    za drug tito..da drug boljkovac propjeva sumnjam da bi ijedan od dosadašnjih predsjednika hrvatske bio predsjednik..zato oni tako zdušno i brane boljkovca i slične..jer ne laje pas zbog sela nego zbog sebe..

  • sestro 28.01.2012.

    crveni kmeri i dalje marširaju..samo im se domovina drugačije zove..

  • Jaca_Amsterdam 28.01.2012.

    e, baš me zanima koliku penziju ima ''PARTIZANSKI KRVNIK S KRIŽNOG PUTA'' kad si može priuštit odvjetnika Nobila, neka mu pogledaju imovinsku karticu btw!!!!? p.s. iako mislim da je Nobilo stari partijski drug od dotičnoga pa ga brani za đaba... ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare