To je to što me zanima!

Antonov 225 uspješno poletio u 6 sati ujutro prema Filipinima

Tisuće znatiželjnih građana okupiralo je u subotu Zračnu luku Pleso kako bi vidjeli najveći zrakoplov na svijetu Antonov An-225. Transformator je ukrcan u 18.30 h
Vidi originalni članak

Najveći zrakoplov na svijetu Antonov 225 natovaren s Končarevim transformatorom od 140 tona uspješno je u nedjelju u 6 sati poletio iz Zračne luke Zagreb prema Filipinima. Zaustavljat će se nekoliko puta, u Bakuu u Azerbejdžanu, u Almati u Kazahstanu i u Kini.

Tisuće znatiželjnih građana okupiralo je u subotu Zračnu luku Pleso kako bi vidjeli najveći zrakoplov na svijetu Antonov An-225. Zbog brojnih automobila koji su se uputili prema zagrebačkoj zračnoj luci, policija je u subotu poslijepodne morala preusmjeravati promet na križanju Ulice Rudolfa Fizira i Avenije Ivana Pavla II. 

U Zagreb je sletio kako bi prevezao Končarev transformator od 140 tona. Ukrcaj je završen oko 18.30 sati. 

Transformator su specijalnim 'šinama' i dizalicama dovezli do aviona, a onda ga polako s motorima uvukli u teretni prostor aviona.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • Rudolf I belong to Jesus 11.11.2013.

    Pretjerali ste s tim avionom, pa kao da je NLO sletio a ne avion, dobro, najveći je na svijetu pa što sada, brate mili što je previše previše je...

  • Mystic_1 11.11.2013.

    heh ode za filipine a tamo sve srušeno :P

  • kamen sa srca 11.11.2013.

    Svaka čast avionu,ali srce priče je djelo naših genijalaca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare