To je to što me zanima!

Anušić ima samo auto, imovina je ženina. Vlasnica je kuće, a naslijedila je oranice, livade...

Ivan Anušić na mjestu župana primao je plaću od 2651 euro neto, a vlasnik je tek BMW-a iz 1987. godine čija procijenjena vrijednost u trenutku podnošenja kartice iznosi 15.926 eura.
Vidi originalni članak

Novi kandidat za ministara obrane Ivan Anušić, prema imovinskoj kartici na mjestu župana Osječko-baranjskog primao je  bruto plaću od 3397 eura odnosno 2651 euro neto. Iz dokumenta je vidljivo kako budući ministar obrane posjeduje tek automobil BMW iz 1987. godine čija procijenjena vrijednost u trenutku podnošenja kartice iznosi 15.926 eura. Sva ostala imovina glasi na njegovu suprugu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

BIT ĆE I POTPREDSJEDNIK VLADE: Plenković: 'Anušić kandidat za novog ministra, očekujem da ga Sabor potvrdi već u četvrtak'

Ona je vlasnica kuće u Antunovcu od 292 kvadrata, za koju je ona podignula i kredit 2015. godine u iznosu od 39.816 eura. Rok otplate je 180 mjeseci uz ugovorenu kamatnu stopu od 4 posto. Iznos mjesečnog anuiteta iznosi joj 331,81 eura, a mjesečna plaća 862 eura. Ostale nekretnine Anušićeva supruga je stekla nasljedstvom. Tako u suvlasništvu od 50 posto ima tri njive, dvije livade i vinograd. U mjestu Musić suvlasnica je dvije njive. Prva je površine 7193 metara kvadratnih čija je procijenjena vrijednost 7.500 eura, a druga od 12736 metara kvadratnih procijenjena je na 12.400 eura. U istom mjestu su i dvije livade. Prva je od 579 kvadrata i procijenjena je na 5.000 eura, dok je površina druge livade 15427 kvadrata i procijenjene vrijednosti od 20.000 eura. U mjestu Musić suvlasnica je i vinograda od 1442 metara kvadratnih procijenjene vrijednosti 1500 eura. U Antunovcu također je naslijedila je polovicu njive ukupne površine 19053 kvadratnih i procijenjene vrijednosti od 20.000 eura.

POZADINA ROŠADE U VLADI Tko je Ivan Anušić? Ovo je pet stvari zbog kojih ga je Plenković imenovao za ministra obrane...

Anušić živi sa suprugom i djecom u rodnom Antunovcu u novoj katnici s bazenom. Prije mjesec dana 24sata pisala su kako sada kandidat za novog ministra obrane je prijavljen na kućnoj adresi svoje majke, tri kuće dalje u istome mjestu. Godinama se nije prijavio na ispravnu adresu prebivališta, a za to je propisana kazna od 60 do 660 eura.

- To je kuća u kojoj sam se rodio i živio. Kad smo napravili novu kuću, preselio sam se, ali kako svi znaju gdje živim, nisam imao vremena mijenjati i osobnu i putovnicu zbog preseljenja 30 metara dalje. To je moj prekršaj, ispričavam se, prijavit ću se na novu adresu i ako treba platiti kaznu - rekao nam je tada Anušić.

LAKŠE S PANTOVČAKOM? Evo u kakvim su odnosima novi ministar obrane i Milanović: Ivan Anušić mu se i ispričavao...

U kući u Antunovcu koja glasi na suprugu obitelj je 2019. godine u dvorištu gradila bazen i pomoćni objekt. U zemljišnim knjigama je navedeno da pomoćni objekt nema uporabnu dozvolu. Međutim, Anušić nam je poslao pravomoćnu uporabnu dozvolu iz 2019. godine i za pomoćni objekt i za bazen. Inače, kako kuća ima valjane dozvole, za bazen i mali pomoćni objekt ih nije ni morao vaditi jer su to jednostavne građevine.

- Sve je legalno izgrađeno, a uporabne smo tražili baš kako bi sve bilo maksimalno čisto - kazao je tada.

Naveo je kako ne zna zašto dozvola za pomoćni objekt nije evidentirana u zemljišnim knjigama. Njegov projektant kojeg smo kontaktirali također se poziva na predanu pravomoćnu uporabnu dozvolu i ističe da se očito radi o pogrešci katastra koji je sve trebao prijaviti u zemljišnu knjigu.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • BROKRO 13.11.2023.

    svaka cast sve ok ,ali me zanima Imovinska kartica nakon Mandata kao i svakog Politicara!!

  • monoma1@ 13.11.2023.

    Gadi mi se i čitat....

  • __________ 13.11.2023.

    Anušiću dajem lajk za izbor prometala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare