To je to što me zanima!

'Aparate od 10 milijuna kuna se koristi za 2 pacijenta dnevno'

Ostojić je naglasio kako je u zadnje dvije godine kupljeno 6 linearnih akceleratora sa šest CT stimulatora, a ti stimulatori su se koristili samo za planiranje zračenja
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Rajko Ostojić je rekao kako postoje podaci koji pokazuju da neki od liječnika u županijskim bolnicama rade mnogo više od liječnika u kliničkim bolničkim centrima, ali i obrnuto. Istaknuo je za Jutarnji list kako svaki od liječnika ima šifru te će ubrzo na kraju svakog mjeseca vidjeti koliko je tko radio.

- Od Hrvatskog liječničkog sindikata i ostalih sindikata u zdravstvu očekujem da mi pomognu pronaći model kako bi se oni koji rade više i bolje adekvatno i nagradili - rekao je ministar. Dodao je i da se u nekim bolnicama ne obavlja dovoljan broj pretraga s obzirom na prosjek u Hrvatskoj. 

Ostojić je naglasio kako je u posljednje dvije godine kupljeno šest linearnih akceleratora sa šest CT stimulatora, a tih šest CT stimulatora se koristilo samo za planiranje zračenja, ali ne i za dijagnostiku. Kaže kako je na njima dnevno obrađeno dvoje ili troje pacijenata, iako svaki od tih aparata košta gotovo 10 milijuna kuna. 

- To je zoran primjer lošeg upravljanja. Naravno da sam odmah zatražio da se ti aparati koriste za dijagnostiku, što se ogleda u manjim listama čekanja - kazao je Ostojić.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • CT simulator 17.09.2012.

    Dragi ministre, možda bi trebali reci tko je i zašto kupio toliki broj CT simulatora koji nisu adekvatni za dijagnostičku svrhu. Da li se moze raditi dijagnostika. Moze, ali to nije aparat za tu namjenu.

  • biberrr 17.09.2012.

    Najpametniji ministar! Šteta što on nije premijer.

  • JosipPavlić 16.09.2012.

    druže ministre : potrban mi je žurni pregld (dpoler obje noge ) prvi termin u vinogradskoj bolnici -interna je 01 /13

Komentiraj...
Vidi sve komentare